sült tojás zöldségekkel

GYORS TOJÁS REGGELI

Ma reggel elaludtam. Régebben nem törődtem volna vele mit kapok be gyorsan, manapság azonban már nem így van. Ilyenkor az egyik leggyorsabb mégis nagyon egészséges reggeli a tojás. Sokféle formában elkészíthető, de a leggyorsabb változat, ha megsütöd.

Egyszerűen tegyél egy kevés zsiradékot a serpenyőbe, üsd bele a tojásokat, zd meg ahogy sül. Keverd meg néhányszor és pár percen belül eheted is. Én még egy kevés borsot vagy fokhagymát is szoktam rászórni, hogy változatosabbá tegyem az ízét.

Mindig eszek hozzá zöldségeket is, így növelem a mennyiségét, a vitamin, ásványi anyag és rosttartalmát. Nagyon kevés kenyérrel fogyasztom, az is valamilyen barna és magvas, hogy ne hízlaljon. Ehhez most egy fél zsömlét ettem. Aki nagyon szigorúan fogyózik akár el is hagyhatja a kenyeret, egyen több zöldséget, hogy kellően jóllakjon, mégis alacsonyan tartsa a kalóriabevitelét.

Ha már kiszámoltad a számodra megfelelő napi fehérje és kalóriabeviteled, akkor már tudod mennyit kell készítened. Én 75kg vagyok négy tojásból készítem a lányom 60kg ő hármat szokott enni.

Kell ehhez receptet írni? Ugye nem?

Remélem segíthettem neked és meghoztam a kedved egy finom, tápláló mégis egészséges reggeli elkészítéséhez.

Segítek neked lefogyni. 🙂