Napraforgós Tönkölybundás Rántott Csirkemell

Tudom, tudom, most azt gondolod, hogy a rántott hús nem igazán fogyókúrás étel. Kicsit igazad is van. DE! Az igazi probléma a túl magas szénhidráttartalmú körettel van. Amikor évtizedekig eszel valamit, ami nagyon finom, akkor arról nem igazán szeretnél teljes mértékben lemondani. Tehát itt van ez az alternatíva. Teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt, sok finom napraforgómaggal, gabonamentes körettel, nagyon kevés szénhidráttartalommal. Igaz olajban sült, de talán ez az egyetlen hibája és mivel nem esszük mindennap ezért ennyi nekünk belefér. 🙂 Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető étel.

Fuszeres Hagymas Repaerme

A répaérmét, pontos nevén hullámos répakorongot fagyasztott állapotban vettem. Ha egy napon belül felhasználod nem is kell fagyasztóba tenni, elég ha a hűtőbe tárolod felhasználásig.
HOZZÁVALÓK adagonként:
20-25dkg fagyasztott répaérme, vagy friss répából vágott korong
1 pici fej, vagy ha nagy, akkor fél fej hagyma aprítva
1 teáskanál (kb. 5g) zsiradék
1 csapott kávéskanál MINDENREJÓ fűszerkeverék, vagy kevés só, ízlés szerint fokhagyma és bors

Fuszeres Hagymas Repaerme Parolva

A köret hozzávalóit dobd bele egy wokba, vagy bármilyen serpenyőbe, esetleg lábasba, amibe belefér és gyújts alá. Párold először nagylángon, aztán ha főni kezd, kislángon amíg megpuhul, illetve addig amíg olyan állagú lesz, ahogy te szereted. Ha ressen szereted, csak pirítsd át, de ehhez jobb a friss répa, a fagyasztott nem igazán alkalmas rá.

Nyers Fuszeres Csirkemellfile

A hússal lesz a legkevesebb gondod. Vágj le egy 15-18dkg-os darabot a csirkemelfiléből, klopfold ki, majd szórd meg legalább sóval, borssal, esetleg fokhagymával, vagy használj MINDENREJÓ fűszerkeveréket.

Fuszeres Hagymas Repaerme

A panírozáshoz keverj napraforgómagot tönkölybúzaliszthez. Törj fel egy tojást a panírozáshoz használt edénybe, önts bele 0,5 dl tejet, keverj bele 2 csipet sót, pici fokhagymát, vagy 1 csapott kávéskanál MINDENREJÓ fűszerkeveréket.

Nyers Napraforgós Tönkölybundás Csirkemellfilé

Melegítsd az olajat 170-180C°-ra, akár az olajsütőben, akár egy serpenyőben.
Forgasd bele a lisztbe a húst, rázd le, majd mártsd bele a tojáslébe. Újra forgasd bele a lisztbe és tenyerelj rá, hogy a magok jól beletapadjanak. Ha elég meleg az olaj tedd bele a húst. Óvatosan ereszd bele, ne dobd, nehogy kifröccsenjen. Oldalanként kb 1-1,5 perc elég neki. Ha már szép pirult a színe akkor készen van. Vedd ki az olajból és csepegtesd le alaposan.

Tönkölybundás Rántott Csirkemell fn

Már csak annyi dolgod van, hogy egy szép tányérra kitálald ezt a csodát és jóízűen elfogyaszd.

Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!

SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! 😉