ROXY úgy jött haza a suliból, hogy a DÖK napon SOUVLAKI-t csináltak és az olyan finom volt, hogy nekünk is csinálnunk kell. Ezt az ételt el kell készítened! Ez egy csoda! Persze a miénk finomabb lett, mint a suliban! 🙂
Hozzávalók:
Fejenként 15-18dkg csirkecombfilé (Ha nagyon csökkenteni akarod a bevitt kalóriát akkor csirkemell filé.) 2,5-3g só, 1teáskanál zsiradék (olíva olaj), 1 teáskanál citromlé, 1/2 kávéskanál oregano, 1 erős csipet bors, 1 pici gerezd fokhagyma.
Most 1 kg-ból csináltam, mert vendégeink jöttek. 1 kg combfilé, 15g só, fél dl olíva olaj, fél citrom leve, 1 evőkanál oregano, 1 csapott teáskanál bors, 2-4 gerezd fokhagyma, vagy 2 teáskanál fokhagyma granulátum.
Elkészítés:
Én a csirkecombfilét hosszanti irányban félbe vágtam, befűszereztem, majd hagytam pácolódni kb. fél-egy órát a hűtőben. Ezután nyársra húztam őket félbehajtva. Így kevésbé fordulnak el a rudakon.
Felfűtöttem a grillsütőt 180-200C°-ra (Gázgrillünk van, nem nagy dolog. 🙂 ), majd a nyársak behelyezése után 160C° körül kb. fél óra alatt megsütöttem. Néhányszor meg kellett forgatni, hogy egyenletesen süljenek.
Miközben sülnek a souvlakik, van idő elkészíteni a salátát. Paradicsomot, uborkát, hagymát, jégsalátát aprítottam falatokra, megszórtam olíva bogyóval, nagy csipet oreganoval, majd kevés olíva olajjal locsoltam meg.
Volt aki csak a salátával ette, volt aki evett hozzá egy kis (kb. fél) teljeskiőrlésű magvas zsömlét. Azt megpirítottam és egy fokhagyma gerezddel jól bedörzsöltem.
Ha szereted a fokhagymás tejfölt, csak ajánlani tudom hozzá. (1evőkanál tejföl, 1csipet só és pici fokhagyma vagy fokhagyma granulátum.)
Már csak annyi dolgod van, hogy egy szép tányérra kitálald ezt a csodát és jóízűen elfogyaszd.
Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!
SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! 😉