Hatalmas kedvencünk ez az étel. Amikor kitaláltam, hogy ebben az összeállításban elkészítem, nem is gondoltam, hogy ennyire menni fognak egymáshoz az ízek. Nagyon kevés szénhidrátot tartalmaz, viszont rengeteg fehérjét. Fantasztikus étel, ráadásul nagyjából fél óra alatt elkészíthető, akár több személyre is. Igaz, több edényre is szükség van, de hidd el megéri.
HOZZÁVALÓK a hagymás párolt zöldbabhoz:
20-25dkg sárga-, vagy zöldhüvelyű zöldbab, vagy akár vegyesen, mint ahogy én készítettem. (Lehet friss, vagy fagyasztott.)
1 pici fej, vagy ha nagyobb, akkor fél fej hagyma
1 teáskanál zsiradék (zsír, kókuszzsír, esetleg olaj)
1 gerezd fokhagyma, vagy 1 mokkáskanál fokhagyma granulátum
3-4g só, vagy 4-5 g MINDENREJÓ fűszerkeverék
A zöldbabot szórd bele egy wokba, magas falú serpenyőbe, vagy esetleg lábosba. Aprítsd bele a hagymát. (Nem muszáj apróra, lehet szálas is, mert úgy is megy a zöldbabhoz.) Tedd rá a zsiradékot és a fűszereket. Lefedve párold, időnként megkeverve. Viszonylag hamar megpuhul.
Ha ressen szereted, elég, ha csak erősebb lángon átpirítod, ha viszont puhán, akkor több időre lesz szükség. Zsengeségétől függően 15-20 perc.
A spenótmártáshoz fél kilós fagyasztott spenótpürét vettem. Feltettem egy kis lábasba melegedni 1 csapott teáskanál sóval, 2 gerezd reszelt fokhagymával. (Lehet 2 teáskanál fokhagyma granulátumot is használni, ha nincs friss.) Amikor felforrt besűrítettem 15 dkg 20% tejföl + 1dl víz vagy tej + 1 evőkanál liszt, vagy 1 teáskanál keményítő keverékével.
Ez a mennyiség kb. 8 adagra elég. Szóval, ha kevesebbet szeretnél, akkor csökkentsd a mennyiségeket.
HOZZÁVALÓK a rostonsült csirkemellhez:
12-15dkg kiklopfolt csirkemell filé
2-2,5g só, 1 csipet bors, vagy 2,5-3g MINDENREJÓ fűszerkeverék
1 teáskanál zsiradék (zsír, kókuszzsír, esetleg olaj)
A rostonsült csirke nagyon gyorsan készen van és nagyon egyszerű elkészíteni.
Melegítsd fel a serpenyőt, ha már jó forró tedd bele a húst. Sercegni fog, ez a sülés jele. 🙂 Ne vedd vissza a hőfokot, mert akkor kiszárad. Hagyd pirulni kb 1,5-2 percig, picit emeld meg és ha már pirulgat fordítsd át a másik oldalára. Itt is hagyd megpirulni, ez újabb 1,5-2 perc. Ellenőrizd, és ha hasonló az előző oldalhoz már készen is van.
Be kell mutatni egy tükörtojás elkészítését? Na, jó!
Egy serpenyőben kevés zsiradékot hevítek és ha jó forró, a feltört tojást óvatosan belepottyantom. Egy csipet sóval megszórom. Addig sütöm, amíg alulról arany színű lesz, felül a fehérje megkeményedik, a sárgája lágy marad. Persze lehet az is kemény, KIKI 🙂 ízlése szerint.
Már csak annyi dolgod van, hogy elhelyezd a párolt zöldbabot egy szép tányérra, a tetejére ültesd rá a frissensült csirkét, majd a tükörtojást. A felére önts a mártásból úgy, látszódjon minden alkotóelem. Most csodáld meg a műved, majd fogyaszd el jó étvággyal.
Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!
SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! ?