Egy újabb RÁNTOTT HÚS! Azért néha ilyet is lehet. Ha pedig reformáljuk a bundát és a köretet, mint ahogy itt történt, akkor már egy egészen ehető, már-már fogyókúrás étel kerekedik belőle. A répában és a tönkölylisztben lassú felszívódású szénhidrát van. A kalóriát inkább az olajban sütés nyomja meg.

Először is megtisztítottam a sárgarépákat, fejenként 20-25dkg kell belőle. Hasábokra vágtam. Ne legyenek túl vastag dorongok, de azért juliennes-re sem kell aprítani. Adagonként 1 teáskanál vajat és 1 csapott kávéskanál sót tettem rá, majd pároni kezdtem egy wokban, kis lángon, lefedve. Kb. fél óra kell neki. Akkor jó, ha már itt-ott picit pirosasra pirul. Ilyenkor az íze enyhén karamelles. Fantasztikus! Vigyázz, ne égjen meg a vaj!

Miközben készült a répa baton, előkészítettem a húst. Fejenként 15-18dkg csirkemell filét kiklopfoltam és fűszereztem MINDENREJÓ fűszerkeverékkel (ennek hiányában sóval és borssal).

A sörtésztához összekevertem 1 tojást,  1 kávéskanál fűszerkeveréket, 0,5dl sört, annyi teljeskiőrlésű tönkölyliszttel, hogy sűrűbb palacsintatészta állagú keveréket kapjak.

 

Nyers Napraforgós Tönkölybundás Csirkemellfilé

A húst tönkölylisztbe forgattam, majd a sörtésztába mártottam. Ezután azonnal beletettem a felforrósított olajba, amiben 170-180C°-on kb 3 perc alatt készre sült. Párszor átfordítottam, hogy egyenletesebben süljenek. (Ez a kép a napraforgós-tönkölybundás csirkénél készült, tehát a szotyikákat varázsold ki a kis szemecskéiddel! 🙂 )

Mindig tiszta olajat használj! A benne égő alkatrészek nem csak az ízét rontják, de egészségtelenné is teszik az ételt.

Már csak annyi dolgod van, hogy egy szép tányérra kitálald ezt a csodát és jóízűen elfogyaszd.

Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!

SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! 😉