Nagy kedvencünk a grillezett barackos csirke, havonta egyszer-kétszer biztosan elkészítem. A sós-fűszeres csirke, az édes barackkal és a pirult sajttal fantasztikusan harmonizál. Hozzá a krémesen puha, vajas borsótól jobbat el sem tudok képzelni. Szerintem neked is ízleni fog. Alacsony a kalóriatartalma, sok fehérje van benne. Abszolút beilleszthető a fogyókúrás étrendbe. Ha egy könnyű, gyors ebédre vágysz, nagyszerű választás és csupán fél óra alatt elkészül. 🙂
Az angolos zöldborsó elkészítése fantasztikusan egyszerű. Fejenként 20-25dkg zöldborsót megfőztem enyhén sós vízben. Ez kb. 15 perc. Amikor már megpuhult, leszűrtem, majd a még forró borsóra 1 teáskanál vajat tettem, amit elkevertem benne. Így szép fényes, krém puha borsót kaptam. Majd meglátod nagyon-nagyon finom!
Ha már fő a borsó, elkészítem a kis barackost. Az alap itt is csirkemell filé roston. 12-15dkg húst kiklopfoltam, befűszereztem MINDENREJÓ fűszerkeverékkel (ennek hiányában só és bors kell rá). Forró serpenyőben, pici zsiradékon, mindkét oldalát szép pirosra sütöttem. Ez kb. 2×1,5-2 perc. Ha már kezd a felső oldalán kis foltokban kifehéredni, akkor alá lehet nézni és ha szépen megpirult, akkor megfordítani. Ugyan így kell a másik oldalának is kinéznie.
Egy lapos tepsire zsírpapírt tettem, mert így kevesebbet kell majd mosogatni, nem ég rá a sajt. Sorba raktam rajta a kisült hússzeleteket, majd rájuk a bevagdalt barackbefőttet.
Ezek után megszórtam adagonként 3-4 dkg reszelt sajttal és már ment is be a grillfokozaton előmelegített sütőbe, a fűtőbetéttől kb. 10 cm-re. Nem jó, ha túl messze van tőle, mert csak kiszárad, ha meg túl közel van, akkor hirtelen megég. A grillfokozat a cikk-cakkos jel a sütőkapcsolón.
Ilyen csodálatosan néz ki amikor elkészül.
Már csak annyi dolgod van, hogy egy szép tányérra kitálald ezt a csodát és jóízűen elfogyaszd.
Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!
SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! 😉