Minden héten egy rántott. Sokan ellenzik, rengetegen szeretik. Ez az e-heti javított változat. A tönkölyliszt és a zabpehely mindketten lassan felszívódó szénhidrátok, sok rosttal. A csirkemell filé az egyik legalacsonyabb kalóriatartalmú hús, rengeteg fehérjével. A párolt zöldbab nagyon alacsony kalóriatartalmával és magas rosttartalmával tökéletes kiegészítője ennek a fantasztikus ételnek. Persze bármilyen zöldség jó hozzá, ha nem szereted a zöldbabot, válogass kedvedre a többi recept közt.
HOZZÁVALÓK a hagymás párolt zöldbabhoz:
20-25dkg sárga-, vagy zöldhüvelyű zöldbab, vagy akár vegyesen, mint ahogy én készítettem. (Lehet friss, vagy fagyasztott.)
1 pici fej, vagy ha nagyobb, akkor fél fej hagyma
1 teáskanál zsiradék (zsír, kókuszzsír, esetleg olaj)
1 gerezd fokhagyma, vagy 1 mokkáskanál fokhagyma granulátum
3-4g só, vagy 4-5 g MINDENREJÓ fűszerkeverék
A zöldbabot szórd bele egy wokba, magas falú serpenyőbe, vagy esetleg lábosba. Aprítsd bele a hagymát. (Nem muszáj apróra, lehet szálas is, mert úgy is megy a zöldbabhoz.) Tedd rá a zsiradékot és a fűszereket. Lefedve párold, időnként megkeverve. Viszonylag hamar megpuhul.
Ha ressen szereted, elég, ha csak erősebb lángon átpirítod, ha viszont puhán, akkor több időre lesz szükség. Zsengeségétől függően 15-20 perc. Ha elkészült szórd meg 1 kávéskanál pirospaprikával és alaposan forgasd össze.
A hússal lesz a legkevesebb gondod. Vágj le egy 15-18dkg-os darabot a csirkemell filéből, klopfold ki, majd szórd meg legalább sóval, borssal, esetleg fokhagymával, vagy használj MINDENREJÓ fűszerkeveréket.
A panírozáshoz keverj sok zabpelyhet a tönkölybúzaliszthez. Törj fel egy tojást a panírozáshoz használt edénybe, önts bele 0,5 dl tejet, keverj bele 2 csipet sót, pici fokhagymát, vagy 1 csapott kávéskanál MINDENREJÓ fűszerkeveréket.
Bocs, hogy a képen szotyi van, elfelejtettem lefotózni a zabpelyhest. 🙂
Melegítsd az olajat 170-180C°-ra, akár az olajsütőben, akár egy serpenyőben.
Forgasd bele a lisztbe a húst, rázd le, majd mártsd bele a tojáslébe. Újra forgasd bele a lisztbe és tenyerelj rá, hogy a zabpelyhecskék jól beletapadjanak. Ha elég meleg az olaj tedd bele a húst. Óvatosan ereszd bele, ne dobd, nehogy kifröccsenjen. Oldalanként kb 1-1,5 perc elég neki. Ha már szép pirult a színe akkor készen van. Vedd ki az olajból és csepegtesd le alaposan.
Már csak annyi dolgod van, hogy egy szép tányérra kitálald ezt a csodát és jóízűen elfogyaszd.
Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!
SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! 😉