Ez a fantasztikus étel a sajtos-tejfölös csirkemell tovább fejlesztett változata. Nagyon egyszerű elkészíteni és nagyon jó ízű. A kolbász alig emeli a kalóriáit, mivel csak ízesítés képpen van a csirkemellen. Ha zöldségfélével fogyasztod támogatja a fogyókúrád. Nem fogod megbánni, ha elkészíted. 🙂
Fejenként egy-egy 12-15dkg-os csirkemell filét kiklopfoltam, megszórtam MINDENREJÓ fűszerkeverékkel, (ennek hiányában használhatsz sót és borsot). Egy tepsit kikentem zsiradékkal ( vajjal a legfinomabb), beleraktam a csirkemelleket és egy evőkanál sózott, fokhagymás tejfölt kentem rájuk. Ezután kolbász karikákkal díszítettem, végül megszórtam 3dkg sajttal. A tepsit alufóliával fedtem be. (A fényes fele legyen befelé!)
Előmelegített 250C°-os sütőben 45 perc elég neki. Ha szereted megpirulva a sajtot, akkor az alufóliát levéve, grill fokozaton pirítsd még néhány percig. Ha nem azonnal fogyasztod, akkor tedd vissza rá az alufóliát. A kolbász nagyon jó ízt ad neki, majd meglátod.
Amíg sül a husi a sütőben, addig van idő megcsinálni a vajas zöldborsót, amit nevezünk angolos zöldborsónak is. Elkészítése fantasztikusan egyszerű. Fejenként 20-25dkg zöldborsót megfőzök enyhén sós vízben. Ez kb. 15 perc. Ha már megpuhult leszűröm, majd a még forró borsóra 1 teáskanál vajat teszek, amit elkeverek benne. Így szép fényes, krém puha borsót kapok. Meglátod nagyon-nagyon finom!
Már csak annyi dolgod van, hogy egy szép tányérra kitálald ezt a csodát és jóízűen elfogyaszd.
Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!
SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! 😉