Tudom-tudom volt már pár hete egy szezámmagos csirkemell, de Roxy ilyet szeretett volna, ezért ilyet készítettem. Viszont más körettel, vajas ceruzababbal. A hús most is csirkemellfilé, mi más, ez tartalmazza a legkevesebb kalóriát, viszont rengeteg fehérjét. Csapjunk is bele az elkészítésébe, ami max. fél óra.

RoyalZöldköretNyers

Köretnek ma ceruzababot használtam. Fagyasztott, úgyhogy bármikor elérhető, nem kell pucolni, csak főzni, vagy párolni. Ha egy napon belül felhasználod, nem is kell fagyasztóba tenni, elég ha a hűtőbe tárolod.
HOZZÁVALÓK adagonként:
20-25dkg fagyasztott ceruzabab
1 teáskanál (kb. 5g) zsiradék
1 csapott kávéskanál MINDENREJÓ fűszerkeverék, vagy kevés só, ízlés szerint fokhagyma és bors.

Ha párolva akarod elkészíteni, a köret hozzávalóit dobd bele egy wokba, vagy bármilyen serpenyőbe, esetleg lábosba, amibe belefér és gyújts alá. Lefedve párold először közepes lángon, aztán ha főni kezd, kis lángon amíg megpuhul, illetve addig, amíg olyan nem lesz, ahogy te szereted. Ha ressen kívánod, csak pirítsd át, ha puhábban, akkor addig párold, míg el nem éri a neked megfelelő állagot.

Ha angolosan szeretnéd, akkor egyszerűen főzd meg enyhén sós vízben. Ha elérte a számodra megfelelő állagot, alaposan szűrd le, majd egy darabka vajat olvassz el rajta és keverd össze vele.

A hússal lesz a legkevesebb gondod. Miközben párolódik a zöldséged, vágj le egy 15-18dkg-os darabot a csirkemellfiléből, klopfold ki, majd szórd meg legalább sóval, borssal, esetleg fokhagymával, vagy használj MINDENREJÓ fűszerkeveréket, mert attól sokkal ízesebb lesz. 🙂 Ha nem szereted a csirkét, használhatsz karajt. A panírozáshoz keverj sok finom szezámmagot a tönkölybúzaliszthez. Törj fel egy tojást a panírozáshoz használt edénybe, önts bele 0,5 dl tejet, keverj bele 2 csipet sót, pici fokhagymát, vagy 1 csapott kávéskanál MINDENREJÓ fűszerkeveréket, hogy a bunda is ízesebb legyen.

Melegítsd az olajat 170-180C°-ra, akár olajsütőben, akár egy serpenyőben.
Forgasd bele a lisztbe a húst, rázd le, majd mártsd bele a tojáslébe. Újra forgasd bele a lisztbe és tenyerelj rá, hogy a magok jól beletapadjanak. Ha elég meleg az olaj, tedd bele a húst. Óvatosan ereszd bele, ne dobd, nehogy kifröccsenjen. Oldalanként kb 1,5-2 perc elég neki, attól függően mennyire forró az olaj. Ha már szép pirult a színe, akkor készen van. Vedd ki az olajból és csepegtesd le alaposan.

Szezámmagos Tönkölybundás Csirkemell Párolt Royal Zöldséggel fn

Már csak annyi dolgod van, hogy egy szép tányérra kitálald ezt a finom ételt és jóízűen elfogyaszd. Tudom nagyon jól néz ki, nagyon finom is, de azért nem eszünk ám ilyet minden nap. Max. egy héten egyszer. 🙂 Szerintem a párolt verzió finomabb, ízesebb, az állaga pedig rághatóbb.  A vajas a vízben való főzéstől puhább, de kicsit „vizes” ízű. Mindenki döntse el maga, hogy melyik ízlik jobban.

Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!

SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! 😉