Egy igazán könnyű, nyári étel a rekkenő hőségben. A SÜLT HEKK! Na, de nem ám olajsütőben, csakis tepsiben. Mindössze 89kCal-t tartalmaz 10dkg, szóval nagyon ott van a toppon, ha fogyni vágysz. Több mint 20g fehérje van benne, ami segít elkerülni az izomvesztést. Ha pedig sportolsz segítségével még több izmot építhetsz. Így, salátával nagyon jó lesz, meglátod. Kenyeret nem kötelező hozzá enni, bár teljeskiőrlésű, ezért lassan szívódik fel. Ha meghoztam a kedved, készítsd el velem. 🙂

Tisztításának a legmacerásabb része a pikkelyezés. Talán ezért állnak neki olyan kevesen az elkészítésének. Pedig megéri és ha néhányszor elkészíted, akkor már nem is tűnik olyan nagy feladatnak.

Szóval ha megvan a tisztítás, akkor be kell fűszerezni. Én mindig a MINDENREJÓ fűszerkeveréket használom 20g/kg mennyiségben, de ennek hiányában jó lesz bármilyen fűszerkeverék, vagy só, bors és fokhagyma /granulátum.

Ha ez megvan, kell egy tepsi olajjal, vagy más zsiradékkal kikenve. Ebbe belefektettem a halakat és megspricceltem vékonyan olajjal. A tepsit befedtem alufóliával úgy, hogy a fényes fele legyen befelé. 250C°-ra előmelegített sütőben 60percig sütöttem, majd a fóliát levéve hőlégkeveréssel pirítottam még 10 percig.

Amikor elkészül így néz ki. Az illata fantasztikus.

Amíg sül a halacska, van idő elkészíteni a salátát. Salátát, uborkát, paradicsomot és hagymát összevágtam falatnyi darabokra, majd fokhagymás-oregánós tejföllel kevertem össze. Persze el lehet hagyni bármelyik zöldséget, igény szerint, illetve ki is lehet egészíteni más fajtákkal, káposztával, retekkel vagy akár olajbogyóval. Oregánó sem muszáj bele, de mi nagyon szeretjük, szerintem nagyon megdobja az ízét.

Ugye milyen jól néz ki? Imádni fogod, biztos vagyok benne! 🙂

Már csak annyi dolgod van, hogy egy szép tányérra kitálald ezt a csodát és jóízűen elfogyaszd.

Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!

SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! 😉