Ez az étel a hagymás rostélyos ötlete alapján készült. Csináltam már néhányszor karajból,  de most csirkemellfiléből sütöttem. Így tartalmazza a legkevesebb kalóriát. Nagyon finom lett. Attól tartottam, hogy túl száraz lesz, de nem lett így. Vaj puha, nem száraz és a sült hagyma nagyon jó ízt adott neki. Nagyon szeretjük ezeket a tepsiben sült „csirkemelles rápakolós” ételeket. Gyorsan készen vannak és nagyon finomak.

Fejenként egy-egy 15-18dkg-os csirkemell filét kiklopfoltam, megszórtam MINDENREJÓ fűszerkeverékkel (ennek hiányában használhatsz sót és borsot). Egy zsiradékkal (vajjal a legfinomabb) kikent tepsibe helyeztem őket, majd fűszerezett, vékony csíkokra szeletelt hagymát halmoztam a szeletekre.  A tepsit alufóliával fedtem be. (A fényes fele legyen befelé!)

250C°-ra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Ha a hagyma még nem elég sült, akkor az alufóliát levéve, hőlégkeveréssel, vagy grill fokozaton pirítsd még néhány percig. Ha nem azonnal fogyasztod, akkor tedd vissza rá az alufóliát.

NyersZöldköret

Ha már beraktad sülni a husit, jöhet a zöldség. Nem ezt a fajta zöldköretet akartam, de nem kaptam olyat, amelyikben  nincs kukorica. Ha igazán alacsony kalóriatartalmút akarsz, keress kukorica menteset. Persze ez is jó, legalábbis sokkal jobb, mint egy gyors felszívódású burgonya. Adagonként 20-25dkg-ot szoktam készíteni. Hozzá aprítok egy pici hagymát, 1 teáskanál zsiradékot, kevés sót, vagy 1 csapott kávéskanál MINDENREJÓ fűszerkeveréket.

PároltZöldköret

Az elkészítése nagyon egyszerű. A hozzávalókat beleteszem egy wokba, alágyújtok és ha már erősen főni kezd, takarékra veszem. Így párolom lefedve, amíg meg nem puhul. Egészen lepirulásig szoktam hagyni. Ha ressen szereted, akkor elég csak nagy lángon, lefedés nélkül alaposan megpirítani.

Ugye milyen jól néz ki? Csak ajánlani tudom a többi hasonló tepsis csirkés ételt, nem fogod megbánni, ha elkészíted őket. Sajtos-tejfölös, kolbászos-sajtos, márványsajtos-csirke, bazsalikomos-sajtos, stb.

Ha többet csinálnál mint ami elfogy, akkor nagyon jó reggelire, vagy vacsira is friss zöldségekkel. Sokkal jobban jársz vele, mint egy felvágottal.

Már csak annyi dolgod van, hogy egy szép tányérra kitálald ezt a csodát és jóízűen elfogyaszd.

Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!

SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! 😉