Ki mondta, hogy nem lehet jókat enni, ha fogyózol? Na itt van az újabb cáfolat. Ebben az ételben olyan kevés kalória van, hogy szegény tested nem győzi majd lebontani a zsírodat, hogy fenn tudja tartani magát. Ha még egy kis testmozgást is megvalósítassz, akkor aztán olyan hamar válik valóra az álmod, hogy nem győzöl magyarázkodni az ismerőseidnek, hogy nem valami szteroid van a dologban. A sejtjeid meg csak pislognak, hogy mennyi fehérjével látod el őket és csak épülnek az izmok, épülnek.
HOZZÁVALÓK a hagymás párolt zöldbabhoz:
20-25dkg sárga-, vagy zöldhüvelyű zöldbab, vagy akár vegyesen, mint ahogy én készítettem. (Lehet friss, vagy fagyasztott.)
1 pici fej, vagy ha nagyobb, akkor fél fej hagyma
1 teáskanál zsiradék (zsír, kókuszzsír, esetleg olaj)
1 gerezd fokhagyma, vagy 1 mokkáskanál fokhagyma granulátum
3-4g só, vagy 4-5 g MINDENREJÓ fűszerkeverék
A zöldbabot szórd bele egy wokba, magas falú serpenyőbe, vagy esetleg lábosba. Aprítsd bele a hagymát. (Nem muszáj apróra, lehet szálas is, mert úgy is megy a zöldbabhoz.) Tedd rá a zsiradékot és a fűszereket. Lefedve párold, időnként megkeverve. Viszonylag hamar megpuhul.
Ha ressen szereted, elég, ha csak erősebb lángon átpirítod, ha viszont puhán, akkor több időre lesz szükség. Zsengeségétől függően 15-20 perc.
Ha már párolódik a bab, egy másik kis lábosban főzd meg a karfiolt enyhén sós vízben. Amíg ezek készülnek, van idő elkészíteni a csirkemell filét, amit roston sütünk meg.
12-15dkg húst kiklopfoltam, befűszereztem MINDENREJÓ fűszerkeverékkel (ennek hiányában só és bors kell rá). Forró serpenyőben, pici zsiradékon, mindkét oldalát szép pirosra sütöttem. Ez kb. 2×1,5-2 perc. Ha már kezd a felső oldalán kis foltokban kifehéredni, akkor alá lehet nézni és ha szépen megpirult, akkor megfordítani. Ugyan így kell a másik oldalának is kinéznie.
Ha már puhul a karfiol, akkor szűrd le. Ezzel nincs más dolog. Esetleg egy kis fokhagymaporral megszórhatod, nem muszáj, de jó ízt ad neki.
A csirkemell szeleteket helyezd el egy lapos tepsiben, halmozd rá a karfiolt és szórd meg reszelt sajttal, adagonként 3-4 dkg elég lesz.
Azért light, mert nem teszünk rá besamelt, így megspórolunk egy csomó kalóriát.
Most told be a sütőbe amit grill fokozaton (cikk-cakk) előmelegítettél. Helyezd el egészen közel a grill fűtőbetéthez. Hamar rápirul a sajt, néhány perc elég neki.
Ilyen csodálatosan néz ki, amikor elkészül. Ó, az illata fantasztikus! Na, gyorsan elő a tányérokkal! 🙂
Már csak annyi dolgod van, hogy egy szép tányérra kitálald ezt a csodát és jóízűen elfogyaszd.
Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!
SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! 😉