Nagyon fogod szeretni ezt az ételt, ha elkészíted. Egyszerű, gyors és nemcsak ebédre jó, ha marad belőle, friss zöldségekkel reggelire vagy vacsira is tökéletes. Szóval, ne egy adagban gondolkodj. Tudom, sokan ezt fasirtnak mondanák, de abban van kenyér is, ebben viszont csak husi van, meg fűszerek, így szénhidrátmentes. Ez az alapverzió, de lehet ízesíteni bármilyen fűszerrel. Lényeg a változatosság. Köretek tekintetében bármilyen zöldség jó hozzá, akár párolva, akár főve. Na, akkor lássunk is hozzá!

Ma vajon párolt zöldborsós bébirépát készítettem. Hihetetlenül egyszerű megcsinálni. Kell hozzá fejenként 20-25dkg zöldborsó és bébirépa, 1teáskanál vaj, 4g MINDENREJÓ fűszerkeverék (vagy 3g só, pici bors és egy kis fokhagyma granulátum) és egy wok. Közepes lángon addig párolom fedő alatt, míg megpuhul. Ha ressen szereted, elég, ha nagy lángon alaposan megpirítod. A zöldségeket én fele-fele arányban csináltam, de bárhogy jó, ahogy szereted.

A darált húshoz, ami jelen esetben sertés comb, kilogrammonként adtam 2 tojást. A tojás kétféleképpen mehet bele. Vagy egészben egyszerűen hozzágyúrjuk a fűszerekkel, vagy csak a sárgáját adjuk hozzá, a fehérjét pedig kemény habbá verjük és úgy keverjük a húsmasszához. Az utóbbi esetben lágyabb masszát, majd puhább husigolyókat kapunk a sütés után. Ki hogy szereti, illetve mennyi idő van az elkészítésre. A fűszerezést 20g/kg MINDENREJÓ fűszerkeverékkel és 2 teáskanál fokhagymával, vagy 2 teáskanál fokhagyma granulátummal oldottam meg.

A nagyobb diónyi méretűre gombócozott golyókat 160C°-os zsiradékban sütjük. Közben néhányszor meg kell forgatni. Csak óvatosan, mert nagyon forró! A sütési idő kb 5 perc. Egyszerre ne tegyél túl sokat bele, mert akkor nagyon lehűti és csak ázik a zsiradékban. Csak lazán, mint ahogy a képen is láthatod.

Amikor szép arany színűre sültek, akkor kiszedjük őket és alaposan lecsepegtetjük egy rácson vagy papírtörlőn. Tudom fantasztikus az illata, de kérlek próbáld meg megállni néhány percig, hogy nem harapsz bele, mert rettenetesen forró! 🙂

Így nézett ki, amikor elkészült. Közben már meg kellett párolódnia a köretnek is. Mindig egyszerre csinálom őket, így sok időt spórolok meg. Odarakom a zöldségeket, befűszerezem a húst és már sütöm is. Fél óra és már ott gőzölög az asztalon a csodás ebéd. Kis gyakorlattal te is hamar megcsinálod. Néhányan azt mondják nincs idejük főzni. Ugyan, ez csak fél óra. Na, hajrá! (Erre Attila séf, a volt szakács tanárom azt mondaná: HAJRÁÁÁ! Ilyet nem mondunk egy konyhában! 😉 )

Már csak annyi dolgod van, hogy egy szép tányérra kitálald ezt a csodát és jóízűen elfogyaszd. … és ne felejtsd! A maradék jó lesz vacsira, vagy reggelire!

Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!

SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! 😉