Egy ilyen adagban mindössze 300kCal van! Mondom 300! Igen jól látod háá-rom-száááz! Tudod mi tartalmaz ennyi kalóriát? 1db sajtburger! Ez még nem minden. A sajtburger kevés fehérjét, sok szénhidrátot, viszont kevés rostot tartalmaz, valamint vegyianyagokat amikre igazán nincs szükség. A mi ételünk ezzel szemben nem tartalmaz szénhidrátot, viszont rengeteg a fehérje benne és a rost. Ja, és még a paleo táplálkozás irányelveinek is teljes mértékben megfelel. Egy szakács szemszögéből nézve pedig nagyon finom és fantasztikusan hamar elkészül, max. fél óra.
Tudom a sajtburger is nagyon finom, de ha fogyókúrában, vagy egészségesebb életmódban gondolkodsz és összehasonlítod a két ételt, akkor a csirke brokkolival (vagy más zöldséggel) minden tekintetben nyerő.
Régebben a brokkolit megfőztem enyhén sós vízben, leszűrtem majd kevés vajat rádobva összetörtem. Így sem rossz, de a vizet teljes mértékben nem lehet lecsepegtetni róla, így egy kicsit víz ízű és szerintem zavaróan töttyedt, puha pép lesz.
Mostanában már nem így csinálom. Egyszerűen megpárolom. Aztán vagy marad egészben, vagy összetöröm, illetve akár pürésíthetem is.
Tehát, adagonként 25-30dkg fagyasztott brokkolit (ha nem fagyasztott akkor 20-25dkg elég), egy teáskanál zsiradékkal és 4g MINDENREJÓ fűszerkeverékkel (vagy 3g sóval és 1 kávéskanál fokhagyma granulátummal) párolj meg, azaz tedd fel melegedni egy wokban, vagy kis lábosban és fedő alatt hőkezeld puhulásig. Közben időnként keverd meg, hogy elkerüld a leégést. Amikor megpuhult a szára is, akkor összetörheted.
Amíg párolódott a brokkoli, előkészítheted a husit. Vágj egy 15-18dkg-os (ill. amennyi a fehérjeigényednek megfelel) darabot a csirkemell filéből, klopfold ki, majd szórd meg legalább sóval, borssal, esetleg fokhagyma granulátummal, vagy használj MINDENREJÓ fűszerkeveréket, mert az csodálatos ízt ad a husidnak.
Forró serpenyőben, pici zsiradékon, mindkét oldalát szép pirosra kell sütni. A lényeg, hogy csak akkor tedd bele a húst a serpenyőbe, ha már forró, különben lassan fog sülni, levet ereszt és kiszárad. Ha már kezd a felső oldalán kis foltokban kifehéredni, akkor picit emeld meg és ha alul szépen megpirult, akkor fordítsd meg. Ugyan így kell a másik oldalának is kinéznie. Kb. 2×1,5-2 perc alatt elkészül.
Már csak annyi dolgod van, hogy egy szép tányérra kitálald ezt a csodát és jóízűen elfogyaszd. Ugye milyen gyönyörű? Az íze pedig fantasztikus! Jó étvágyat hozzá.
Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!
SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! 😉