Ma egy kedves pár vendégeskedett nálunk a szomszédból. Ezt a grillezett csirkecombot készítettem a fogadásukra. Nagyon meg voltak elégedve vele. Készítsd el te is a családodnak, vagy akár csak önmagad örömére. A jelszó: SZÉNHIDRÁTMENTESEN! 🙂

Először is be kell pácolni a húst. Ezt bármikor megteheted, akár már előző nap.

A csirkecombfilékbe 20g/kg MINDENREJÓ fűszerkeveréket masszíroztam bele. Ennek hiányában 15g/kg só, bors, fokhagyma esetleg kevés pirospaprika. Ez az alap, ad neki egy általános fűszerezést. Aztán bármivel lehet ízesíteni. Plussz fokhagyma, mustár vagy bármilyen zöldfűszer, ill. ezek keveréke. Végtelen sok a variáció. Megunhatatlan. Kell még rá egy evőkanál zsiradék. Felhasználásig hűtőben kell tárolni!

Sütés előtt időben vegyük ki a hűtőből, hogy ne túl hidegen kerüljön a grillsütőbe. Így egyenletesebben fog átsülni.

A grillsütőt 180C°-ra felfűtjük. Gázgrillesek előnyben. 😉 Faszenes grillt közepesen forróra.

 

A husikat időnként megforgatva kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Ha van ilyen sütőrácsod kevesebb a gondod, mert egyszerre fordítod mindet. … és ha valamivel kevesebb a munka azt nagyon szeretjük! 🙂

Ilyen fantasztikusan néz ki, amikor elkészül. Kívül pirult, belül szaftos és az illata … ó, csodálatos!

A karalábé nagyon kevés kalóriát tartalmaz. 100g-ban mindössze 27-36 kCal van. Egy mekis hasábburgonyában 290kcal van, ebben csupán a tizede. Még ha hozzászámoljuk azt a teáskanál zsiradékot, akkor is hatalmas a távolság a kettő között. Gondolom már érzed a különbséget.

A párolt karalábéhoz 20-25dkg hasábokra vagy kockákra vágott karalábét (lehet fagyasztott is), pici aprított, vagy csíkozott hagymát, teáskanálnyi zsiradékot és 4g fűszerkeveréket keverünk.

Fedő alatt pároljuk, először nagy lángon, majd ha főni kezd közepes lángon puhulásig. Én a végén kicsit le is szoktam pirítani. Ha ressen szereted elég, ha nagylángon megpirítod.

Már csak annyi dolgod van, hogy egy szép tányérra kitálald ezt a csodát és jóízűen elfogyaszd.

Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!

SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! 😉