Az ilyen húspogácsák végtelen verzióban elkészíthetőek. Megunhatatlanok, finomak és nagyon kevés kalóriát tartalmaznak. Persze minél zsírszegényebb a hús, annál kevesebb a kalória. Ezért készült most csirkemellfiléből. Combból is nagyon finom, sőt talán még ízesebb, szaftosabb, de akkor minden 10dkg plusz 50kcal.

Ma jalapenoval ízesítettem. A jalapeno egy eléggé erős csili paprika. Ha nem szereted a csípős ízeket akkor ki van lőve, de ha szereted, akkor ezt az ételt imádni fogod. Ha „véletlenül” többet csinálnál mint ami elfogy, reggelire és vacsira el fog fogyni. Salátával, vagy friss zöldségekkel ugyanolyan jó.

A mártás egy light tormás mustármártás. Nem kötelező, de jól csúszik tőle a sali. Persze a kalóriába és a fehérjébe bele kell számolni.

A legegyszerűbben aprítógéppel lehet a husit elkészíteni. Ha nincs, akkor darálva is jó, csak alaposan össze kell gyúrni. Ha daráló sincs, akkor keress a boltban darált csirkét. Nem lehetetlen.

Akkor álljunk neki. A csirkemellfilét tegyük az aprítógépbe (ha előtte nagyobb darabokra vágjuk az nem baj), adjunk hozzá egy kis hagymát, majd 20g/kg MINDENREJÓ fűszerkeveréket (vagy 15g sót, pici borsot, paprikát és fokhagymát), 2 evőkanál jalapenot és egy evőkanál mustárt.

 

Ha kiadagoltuk a nekünk megfelelő méretre, két fólia között tudjuk kilapítani. Picit nedvesítsd meg a fóliát, hogy könnyen lejöjjön róla a husi. Ha nincs hamburger nyomód, bármilyen lapos „izé” jó. Mondjuk egy edény alja.

Egy serpenyőt hevítsd fel a tűzhelyen. Ha már jó forró kend meg zsiradékkal és óvatosan helyezd bele a húspogácsákat.

Kb. 1,5-2 perc múlva, illetve, ha már fehéredik mint a képen, picit emeld meg az egyik oldalát, nézz alá, hogy pirul-e és ha igen, akkor fordítsd meg egy lapos fakanál vagy spakli segítségével. A másik oldalnak is közel ennyi idő kell a pirulásig.

Valahogy így kellene kinéznie mindkét oldalról, amikor elkészül.

Amíg sült a husi, bekevertem a tormás mustármártást. Egy nagy evőkanál tejfölbe kevertem 1 pici csipet sót, kávéskanálnyi mustárt és tormát, illetve pár csepp steviával édesítettem. Stevia helyett jó a xilit is, a lényeg, hogy természeteset válassz. A majonézes dolgokat kerüld, mert rengeteg bennük a kalória.

Vágj össze mindenféle friss salátának való zöldséget. Salátát, uborkát, paradicsomot és hagymát, most vágtam bele lila káposztát is. Szeretjük az oregánót, így szórtam rá egy csipetet, valamint csepegtettem rá olíva olajat, de ezek nem kötelezőek, csak ha szereted őket. A kalóriába bele kell számolni az ilyen plusz zsiradékokat is, de szerintem az olíva olaj megéri, mert nagyon egészséges. Persze nem kell, hogy tocsogjon, csak módjával. 🙂

Amint látod én ettem hozzá egy papír vékony szelet teljeskiőrlésű tönkölykenyeret (de tényleg, csak mutatóba), Roxy anélkül fogyasztotta, mert nagyon eltökélt. 🙂

Már csak annyi dolgod van, hogy egy szép tányérra kitálald ezt a csodát és jóízűen elfogyaszd.

Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!

SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! 😉