Ez volt az első olyan étel amihez csak zöldségköretet ettünk. Semmi rizs, vagy bármi más szénhidrát. Ananászos sajtos csirke roston sütve és grillezve. Azért jobb, mert fele annyi idő alatt van kész, mint a tepsis változat . Az íze is teljesen más. Rostonsült sós csirke, édes-savanyú ananász és grillezett pirult illatozó sajt … OMG! 🙂 Az illata fantasztikus! Próbáld ki és biztos vagyok benne, hogy sokszor fogod készíteni, sőt a többi grillezett verziót is ki fogod próbálni.
Az angolos zöldborsót ajánlom hozzá, mert nagyon megy a vajas-édeskés-sós íze az ananászos csirkéhez.
A borsóval kezdjük, mert amíg az fő, addig elkészíthetjük a husit.
Az angolos zöldborsó elkészítése fantasztikusan egyszerű. Fejenként 20-25dkg zöldborsót megfőztem enyhén sós vízben. Ez kb. 15 perc. Amikor már megpuhult, leszűrtem, majd a még forró borsóra 1 teáskanál (Kb.5g) vajat tettem, amit elkevertem benne. Így szép fényes, krém puha borsót kaptam. Majd meglátod nagyon-nagyon finom!
Amíg rotyog a borsó, vágj le egy 12-15dkg-os darabot a csirkemelfiléből, klopfold ki fólia alatt, majd szórd meg legalább sóval, borssal, esetleg fokhagymával, vagy használj MINDENREJÓ fűszerkeveréket.
Forró serpenyőben, pici zsiradékon, mindkét oldalát szép pirosra sütöttem. Ez kb. 2×1,5-2 perc. Ha már kezd a felső oldalán kis foltokban kifehéredni, akkor alá lehet nézni és ha szépen megpirult, akkor megfordítani. Ugyan így kell a másik oldalának is kinéznie.
A rostonsült csirkéket egy lapos (vagy amilyen van) tepsibe teszem, majd ráhalmozom a darabolt ananászt. Persze ugyanolyan jó a szeletelt is, de így több fér rá. 😉
Szórj rá 3-5dkg reszelt sajtot majd told be az előmelegített sütőbe egészen közel a felső grill fűtőbetéthez.

Valahogy így! A grill fokozat a sütőn a cikk-cakkos jel.
Kb. 5 perc és készen is van. Ugye milyen szép?
Már csak annyi dolgod van, hogy egy szép tányérra kitálald ezt a csodát és jóízűen elfogyaszd.
Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!
SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! 😉