Azért szeretek csirkecombot sütni, mert kevés az előkészítési ideje és amíg sül, van idő a köretet megcsinálni. Igaz, a csirkecomb kalóriatartalma magasabb, mint a mellé, mivel több zsírt tartalmaz, de úgy gondolom, ez nem lehet akadálya annak, hogy lemondjunk róla. Ha alacsony kalóriatartalmú köretet eszünk hozzá, ami sok rostot tartalmaz, akkor egyszerre valósul meg két fogyókúrás alapelv  is. Egyrészt alacsonyan tartjuk a bevitt kalóriát, másrészt a sok rost miatt lassabban szívódik fel az étel tápanyagtartalma, így hosszabb időre eltelít. … és ami nagyon fontos mindezt SZÉNHIDRÁTMENTESEN! Még egy nagyon fontos dolog, hogy sok izomépítő fehérjével látjuk el a szervezetünket és ugye minél több az izom, annál több a felhasznált kalória, pláne, ha még egy kis testmozgást is bevetünk.  Szerintem a PALEO, KETOGÉN és LOW CARB étrenden élők most oda vannak a boldogságtól! … és mi is! 🙂

Akkor álljon itt a recept mindenki örömére. Habár a bőr jól megpirítva nagyon finom, azért lehúztam a combokról, mert abban rengeteg a kalória. Ha ez megvan, akkor 20g/kg MINDENREJÓ fűszerkeverékkel beszórom (ennek hiányában 15g só kevés bors és fokhagyma) , majd 2 evőkanálnyi mustárral, 1 teáskanál fokhagyma granulátummal és 1 evőkanál zsiradékkal alaposan összeforgatom. Ha nem azonnal sütöm, akkor hűtőben tárolom és a sütés előtt kiveszem, hogy ne hűtőhidegen kerüljön a sütőbe.

A combokat tepsibe rakom szépen egymás mellé, majd alufóliával betakarom úgy, hogy a fényes fele legyen befelé. 250C°-ra előmelegített sütőbe teszem. Ha igazán puhára szeretnéd sütni kell neki másfél óra, de akkor olyan, hogy a husi leesik a csontról. Ekkor leveszem a fóliát, és még kb. 10 percig pirítom hőlégkeveréssel. Így szép pirult színt és ízt kap. Meglátod mesés lesz, pont mint a képen!

Hogy miért párolt-tört? Mert amikor angolosan készül főzve majd vajazva, akkor akárhogy csepegtetem le vizes marad. Picit víz ízű és az állaga olyan töttyedten krémesen rémes. DE! Ha párolod, elfő belőle a felesleges víz, fantasztikus állagú és ízű lesz.

Szóval, adagonként 20-25dkg fagyasztott vagy friss brokkolit párolunk teáskanálnyi (0,5dkg) zsiradékon 2-3g sóval, pici borssal és fokhagymával (lehet granulátum), vagy használhatunk MINDENREJÓ fűszerkeveréket 3-4g/adag mennyiségben.

A párolás azt jelenti, hogy a fagyasztott brokkoliból kiolvadó vízen és a hozzáadott zsiradékon hőkezeljük. Tehát plussz folyadékot nem adunk hozzá. Ha már nincs alatta víz és puha a szára is, akkor jöhet a burgonyanyomó, vagy bármi amivel össze lehet törni. Van, hogy csak egy villával alaposan összekeverem, akkor nagy darabok is maradnak benne, de akár még botmixerelni is lehet egészen krémes pürévé. Mindenki tegye kívánsága szerint.

Ha szereted a savanyúságot azt nyugodtan egyél hozzá. A kovászolt/erjesztett zöldségek a legjobbak, mert azokban nincs cukor és sok élő kultúrát tartalmaznak.

Már csak annyi dolgod van, hogy egy szép tányérra kitálald ezt a csodát és jóízűen elfogyaszd.

Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!

SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! 😉