Van aki úgy akar fogyni, hogy nem reggelizik. A reggeli fontos, a szervezet ki van merülve, mert nem tápláltad már vagy 8 órája. Ne hagyd ki, mert energiátlan leszel és csak sóvárogsz az étel után. Aztán amikor már nem bírod ebédig, bekapsz valamit, amit persze nem kellene.

A tojás egy szuperétel. Rengeteg fehérjét, vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. Kalória is van benne szépen, darabonként kb. 70kcal. Persze ha sok zöldséggel és kevés teljeskiőrlésű tönkölykenyérrel eszed akkor nem fog súlygyarapodást okozni.

Ma még egy kis bacont is tettem bele, csak az íze kedvéért. A baconban nagyon sok a kalória, ezért tényleg csak ízesítőként van jelen. Ha light-osabbra szeretnéd, akkor bacon helyett használj füstölt sonkát, abban fele annyi az energia.

Egy evőkanál kockázott bacont elkezdtem sütni egy pici fej kockára vágott hagymával és amikor lepirult, beleütöttem a tojásokat, részemről 3-at. Fele annyi só kell rá, mint általában, mert a bacon sós. Egy pici borsot is tekertem rá, de azt nem muszáj, ha nem szereted.

A zöldségekből 15-20dkg-ot szoktam hozzá enni, hogy kellően jóllakjak. Mivel ezt a mennyiséget nem a kenyérrel fedezem, mint régen, ezért rengeteg kalóriát spórolok meg.

Ha pedig a kenyeret szeretnéd elkészíteni, akkor arra a képre kattintva találod meg a receptjét.

Amint látod én nagyon keveset eszem még ebből is, mert attól függetlenül, hogy teljeskiőrlésű és tönköly, még a kalória ugyanúgy meg van benne, mint a fehér kollégáiban. Persze lassabban szívódik fel a sok rostjának köszönhetően, de azért csak óvatosan, ha fogyózol. Részemről 3dkg egy étkezésnél, az egy fél zsömlényi. …és elég, csak meg kell szokni, hogy a zöldség nyomja a többséget.

Ha szeretnél még több tojással készült ételt, ez a gomb elnavigál hozzájuk egy új lapon.

Már csak annyi dolgod van, hogy egy szép tányérra kitálald ezt a csodát és jóízűen elfogyaszd.

Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!

SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! 😉