A tojás egy fantasztikus fogyókúrás szuperétel. A fürjtojás pedig a fokozott változata. Még ízesebb, még krémesebb és ha sok zöldséggel ill. kevés teljeskiőrlésű tönkölykenyérrel fogyasztjuk, akkor elkerülhetjük a zsírlerakódás veszélyét.

10-15db-ot számítok adagonként, mert az felel meg 2-3 tyúktojásnak. (A fürjtojásokban is van méretkülönbség, attól függően, hogy gazdasági, vagy jumbó fürj tojását vásároltuk. Az előbbi 10-11g/db, az utóbbi 14-16g/db.)

Az árába most nem megyek bele, ami jó, azt meg kell fizetni. Ha nem szereted a fürjtojást, vagy inkább csak idegenkedsz tőle, mert még nem ettél ilyet, vagy csak azért mert más állattól van, mint amit eddig megszoktál, akkor nyugodtan használhatsz helyette sima tyúktojást. Ha viszont szeretnéd kipróbálni, hidd el nem fogod megbánni.

A hagymában nagyon kevés a kalória (40kcal/100g), viszont nagyon jól eltelít és fantasztikus ízt ad az ételnek.

Fejenként egy kis fej hagymát lapos teáskanálnyi zsíron egy csipet sóval, vagy MINDENREJÓ fűszerkeverékkel üvegesre pároljuk.

Mindegy, hogy csíkokra vágod, vagy kockázod, úgy csináld, ahogy jól esik.

Ha lepirult a hagyma, ráöntjük a tojást. 4-5 darabonként 1 csipet sót, vagy fűszerkeveréket szórunk rá, majd összesütjük őket. Mi úgy szeretjük, ha kicsit krémes marad.

Ha pedig a kenyeret szeretnéd elkészíteni, akkor arra a képre kattintva találod meg a receptjét.

Amint látod én nagyon keveset eszem még ebből is, mert attól függetlenül, hogy teljeskiőrlésű és tönköly, még a kalória ugyanúgy meg van benne, mint a fehér kollégáiban. Persze lassabban szívódik fel a sok rostjának köszönhetően, de azért csak óvatosan, ha fogyózol. Részemről 3dkg egy étkezésnél, az egy fél zsömlényi. …és elég, csak meg kell szokni, hogy a zöldség nyomja a többséget.

Ha szeretnél további tojásos ételeket, akkor a következő gombra kattintva elnavigállak a lelőhelyükre. (Időnként előfordul, hogy más ételek is odakeverednek. Bocs!)

OLVASS-FŐZZ-FOGYJ!

Már csak annyi dolgod van, hogy egy szép tányérra kitálald ezt a csodát és jóízűen elfogyaszd.

Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!

SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! 😉