Ha igazán alacsony kalória tartalmú köretet akarsz, keress kukorica menteset. Persze ez is jó, legalábbis sokkal jobb, mint egy gyors felszívódású burgonya. Adagonként 20-25dkg-ot szoktam készíteni. Hozzá aprítok egy pici hagymát, 1 teáskanál zsiradékot, kevés sót, vagy 1 csapott kávéskanál MINDENREJÓ fűszerkeveréket.
Az elkészítése nagyon egyszerű. A hozzávalókat beleteszem egy wokba, alágyújtok és ha már erősen főni kezd, takarékra veszem. Így párolom lefedve, amíg meg nem puhul. Egészen lepirulásig szoktam hagyni.
Ha ressen szereted, akkor elég csak nagy lángon, lefedés nélkül alaposan megpirítani.
A hússal lesz a legkevesebb gondod. Vágj le egy 12-15dkg-os darabot a csirkemelfiléből, klopfold ki, majd szórd meg legalább sóval, borssal, esetleg fokhagymával, vagy használj MINDENREJÓ fűszerkeveréket.
Most egy-egy csipet oregánóval is megszórtam a szeleteket. Ha nem szereted, hagyhatod csak az alapfűszert, vagy használhatsz bármilyen, a számodra kedves és kívánatos ízesítőt. Ez az étel szinte bármit elbír. Így nehéz lesz megunni.
Forró serpenyőben, pici zsiradékkal kikenve a serpenyőt, mindkét oldalát szép pirosra sütöttem. Ez kb. 2×1,5-2 perc. Ha már kezd a felső oldalán kis foltokban kifehéredni, akkor alá lehet nézni és ha szépen megpirult, akkor megfordítani. Ugyan így kell a másik oldalának is kinéznie.
A megsült husikat lapos tepsire sorakoztattam, megszórtam reszelt sajttal, majd grillfokozaton (cikk-cakk jel) előmelegített sütöbe toltam, egészen közel a felső fűtőbetéthez.
Valahogy így!
Néhány perc elteltével ilyen szépen megsül a sajt. Közben időnként ellenőrizd, nehogy megégjen. Jó jel, ha fenséges pirult sajt illat terjeng a konyhában.
Ha tetszik ez az étel és szeretnél még hasonlókat kipróbálni, akkor az alábbi gombra kattintva valamennyit felfedezheted. OLVASS-FŐZZ-FOGYJ!
Már csak annyi dolgod van, hogy egy szép tányérra kitálald ezt a csodát és jóízűen elfogyaszd.
Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!
SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! 😉