Azt mondják, hogy túl kevés nyulat eszünk. Na, nem mi, hanem úgy általában az emberek. Pedig a nyúl finom, könnyen emészthető. Sok fehérjét tartalmaz (21g/10dkg), amire egy fogyókúrázónak ill. sportolónak nagy szüksége van. Minimális zsírtartalmának köszönhetően kalóriatartalma alacsony (158kcal/10dkg), jól beilleszthető a diétás étrendbe.

A zellerről nem nagyon hallottam, hogy sokan készítenék köretnek. Intenzív íze van, nagyon jól megy a nyúlsülthöz. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Legalábbis egy próbát megér. Még sokszor fogjuk készíteni.

A nyúlhúst befűszereztem 20g/kg MINDENREJÓ fűszerkeverékkel (vagy 15g sóval, kevés borssal és fokhagymával), egy evőkanál mustárral, 3-4 csipet csiliporral (vagy egy teáskanál erőspistával), valamint egy evőkanálnyi olvasztott zsiradékkal. Jó alaposan összemasszíroztam az egészet. Beleraktam egy tepsibe, 0,5dl alaplét, fehérbort, vagy vizet önts alá, a párolódás elősegítése céljából. Fedd be a tepsit alufóliával úgy, hogy a fényes oldala legyen befelé. 200C° 2,5 óra.

Sülés közben nem nyitogatjuk, mert ha kiengeded a gőzt, akkor kiszárad a hús! Ha letelt az idő, fólia le és még 5-10 perc pirítás 250C°-on, hőlégkeveréssel. Ha kész locsolgasd meg pecsenyelével, és fedd vissza fóliával tálalásig. Az igaz, hogy sokáig sül, de a munka nem sok vele. Szerintem megéri.

Amíg sül a nyúl, bőven van idő megpárolni a zellert.

Ugye milyen szép, egyenletes kockára van vágva? Na, nem is én csináltam! 🙂 Fagyasztva vettem.

A zellernek nagyon alacsony a kalóriatartalma 10dkg-ban mindössze 31kcal van. Ha hozzászámolok 0,5dkg zsiradékot, akkor is csak 76kcal, ugyanennyi mekis burgonyában 289kcal van.  Ez közel a négyszerese!!! Csak ezen megspórolsz több, mint 200-at. Az íze pedig nagyon különleges és intenzív. Szerintünk finom.

Ha nem jutsz hozzá a boltban, akkor sajnos muszáj leszel pucolni és aprítani. Akkor mindegy, hogy kocka, vagy hasáb, olyanra vágod, ahogy jól esik.

Beletettem egy wokba, adagonként 20-25dkg-ot, egy pici hagymát, 4g fűszerkeveréket és egy csapott teáskanál zsiradékot adtam hozzá. Így pároltam kis lángon, lefedve és időnként megkeverve, puhulásig.

Ha tetszett ez a recept és szeretnél még hasonló nyúlételeket, a következő gomb elrepít hozzájuk egy új lapon.

Már csak annyi dolgod van, hogy egy szép tányérra kitálald ezt a csodát és jóízűen elfogyaszd.

Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!

SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! 😉