Fantasztikusan finom ez az étel! … és fogyókúrás! A karamellizált hagyma olyan hihetetlen jó ízt ad a darált csirkemellnek, hogy azt el sem tudod képzelni, amíg meg nem kóstoltad. A kalóriatartalma nagyon alacsony, akár a csirkemellet, akár a salátát nézzük. Persze, ne tocsogjon az olíva olajban, de egy kicsi kifejezetten jót tesz az egészségünknek. A kenyér pedig a jól bevált teljeskiőrlésű tönkölykenyerem, aminek a receptjét az alábbi gomb megnyomásával érheted el.
A hagymát nem kell bemutatni. Kalóriatartalma alacsony, sok rostot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Ízes és leginkább „illatos”. Csekély cukortartalma a sütés során karamellizálódik és hihetetlen jó aromákat hoz létre.
Adagonként egy kis fej, vagy ha nagyobb, akkor egy fél fej elég. Egy nagy csipet sóval és egy csepp zsiradékkal kell megkezdeni a sütését.
A folyamat egyszerű: sütni-sütni-sütni! …de tényleg! Ha véletlenül egy nagyobb adagot sikerül csinálni, akkor a maradék reggelihez, vagy vacsihoz el fog fogyni zöldség helyett. Eleinte nem igényel különösebb felügyeletet, de amikor elpárolog a víztartalma, akkor már oda kell figyelni és gyakrabban megkeverni, nehogy leégjen. Teflon serpenyőben mindenképpen biztonságosabb.
A legegyszerűbben aprítógéppel lehet a husit elkészíteni. Ha nincs, akkor darálva is jó, csak alaposan össze kell gyúrni. Ha daráló sincs, akkor keress a boltban darált csirkét. Nem lehetetlen.
Tehát a csirkemellfilét nagyobb darabokra vágva beletettem az aprítógépbe. Szórtam rá 20g/kg MINDENREJÓ fűszerkeveréket (vagy 15g sót, pici borsot, paprikát és fokhagymát) és még plusszba egy teáskanál fokhagyma granulátumot és leaprítottam.
Miután a gép végzett vele, hozzágyúrtam a hagymát. Nem kell sok belőle, elég adagonként egy evőkanálnyi.
Ezután adagonként 15-18dkg-ot mértem ki (a testsúlyunkhoz képest), majd két fólia között kilapítottam. Ha picit megnedvesíted a fóliát, könnyen lejön róla a husi. Ha nincs hamburger nyomód, bármilyen lapos „izé” jó. Mondjuk egy edény alja.
Egy serpenyőt hevíts fel a tűzhelyen. Ha már jó forró kend meg zsiradékkal és óvatosan helyezd bele a húspogácsákat. Amikor kezd így átfehéredni, akkor érdemes benézni alá és ha szépen megpirult, akkor megfordítani.
Valahogy így kellene kinéznie mindkét oldalról, amikor elkészül. KB. 2×1,5-2 perc.
A görög salátához összevágtam mindenféle salátának való zöldséget. Salátát, uborkát, paradicsomot és hagymát, valamint kockáztam bele feta sajtot és szeleteltem olajbogyót. Megszórtam egy kis oregánóval és csepegtettem rá olíva olajat, de ezek nem kötelezőek, csak ha szereted őket. A kalóriába bele kell számolni az ilyen plusz zsiradékokat is, de szerintem az olíva olaj megéri, mert nagyon egészséges. Persze nem kell, hogy tocsogjon, csak módjával. 🙂
Ha tetszik ez az étel és szeretnél még hasonlóakat látni, az alábbi gomb megnyomásával érheted el őket.
Már csak annyi dolgod van, hogy egy szép tányérra kitálald ezt a csodát és jóízűen elfogyaszd.
Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!
SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! 😉