Imádjuk az ilyen tepsiben sült husikat. A tejfölös pác megvédi a csirkét a kiszáradástól, a provance-i fűszer pedig különleges ízt varázsol neki. Ha még nem ettél ilyet, el kell készítened. Fantasztikusan puha és finom ebéd, viszonylag hamar készen van, egy óra az egész. A husi és a borsó alacsony kalória- és magas fehérjetartalma segíteni fogja a fogyókúrád. Egy ilyen adagban kb. 500kcal van, és az jó. Egy big mac menü, közepes burival és colával 1012kcal, a mi ebédünk ennek csak a fele. Sőt mi több, az rengeteg szénhidrátot tartalmaz, míg a mi ételünk csupa fehérje és rost. Ebből izom lesz és lapos has. Abból …
Persze lehet ezt még tovább csökkenteni, ha mondjuk a zsiradékon párolt borsó helyett főtt borsót készítünk. Így lejön még kb. 45kcal, viszont le kell mondanunk a magyaros ízvilágról.
A szeletekhez vágj le fejenként egy-egy 15-18dkg-os (vagy amennyi a fehérje ill. energia igényedet kielégíti) darabot a csirkemelfiléből, klopfold ki, majd szórd meg legalább sóval, borssal, esetleg fokhagymával, vagy használj MINDENREJÓ fűszerkeveréket, mert attól minden ételnek jobb íze van és nem kell szuttyogni a sokféle fűszerrel, illetve elrontani sem lehet, hogy valamelyikből túl sok lesz.
Keverj össze szeletenként egy evőkanál tejfölt egy nagy csipet provance-i fűszerkeveréket és egy csipet sót. Ezzel a páccal kend be a husikat. Akár be is helyezheted őket a tepsibe és sütheted, vagy tedd hűtőbe egy időre, hogy még jobban átjárják az ízek.
Ha elérkezett az idő a sütésre, helyezd el a szeleteket egy tepsiben, ha nem abban vannak, fedd le alufóliával, úgy hogy a fényes fele legyen befelé, majd told be a 250C°-ra előmelegített sütőbe. 45-50 perc alatt készre sül. Közben ne vedd le a fóliát, mert akkor kipárolog a gőz és kiszárad a hús.
Amíg sül a husi, bőven van idő elkészíteni a köretet.
HOZZÁVALÓK a magyaros párolt zöldborsóhoz:
20-25dkg zöldborsó. (Lehet friss, vagy fagyasztott.)
1 pici fej, vagy ha nagyobb, akkor fél fej hagyma
1 teáskanál zsiradék (zsír, kókuszzsír, esetleg olaj)
4-5 g MINDENREJÓ fűszerkeverék, vagy 1 gerezd fokhagyma, ha nincs 1 mokkáskanál fokhagyma granulátum, pici bors, 3-4g só
Kell még rá 1 kávéskanálnyi pirospaprika. Na, most! Ezt a bátrabbak (mint ÉN! 🙂 ) akár már az elején rászórhatják, de akkor oda kell figyelni nehogy leégjen. Ha tutira mész elég, ha a végén szórod rá, amikor már elkészült.
A zöldborsót szórd bele egy wokba, magas falú serpenyőbe, vagy esetleg lábosba. Aprítsd bele a hagymát. Tedd rá a zsiradékot és a fűszereket. Lefedve párold, időnként megkeverve. Viszonylag hamar megpuhul, kb. fél óra.