Megmondom őszintén, már dupla adagot csinálok ezekből a tepsis sült husikból, mert már nem csak ebédre esszük, hanem reggelire vagy vacsira is. Amióta elolvastam a bolti felvágottak milyen adalékanyagokat tartalmaznak, sokkal ritkábban eszünk ilyesmit. Ez pedig finom és adalékmentes. Hol van ehhez egy parizer, a vörös tetüvel színezett anyagával, xantán gumijával, és tartósítószerével? Ugyan már. Igaz ezzel dolgozni kell egy kicsit, de a nyereség nem marad el.
Hozzá egy rostokban gazdag teljeskiőrlésű tönkölykenyér, ami ugyan megnyomja a kalóriákat, de ha csak keveset fogyasztasz belőle és inkább a sok zöldség adja a mennyiséget, akkor nem kell aggódnod, hogy túl sok lesz a bevitt energia. Csak a szénhidrátoknál legyél szigorú magaddal, fehérjéből annyit egyél, amennyire szükséged van az izomzatod fenntartásához, ill. növeléséhez. Zöldségekből pedig annyit, hogy tényleg jól lakj, azoktól nem fogsz hízni. A sült burgonya nem tartozik ide! 😉
Ha pedig a kenyeret szeretnéd elkészíteni, akkor arra a képre kattintva találod meg a receptjét.
Amint látod én nagyon keveset eszem még ebből is, mert attól függetlenül, hogy teljeskiőrlésű és tönköly, még a kalória ugyanúgy meg van benne, mint a fehér kollégáiban. Persze lassabban szívódik fel a sok rostjának köszönhetően, de azért csak óvatosan, ha fogyózol. Részemről 3dkg egy étkezésnél, az egy fél zsömlényi. …és elég, csak meg kell szokni, hogy a zöldség nyomja a többséget.