Rengeteg hasonló receptet tettem már közzé és gyakorlatilag végtelenül sokféleképpen elkészíthető ez az étel. Bármit rá lehet tenni a roston sült húsra, akár zöldséget, akár gyümölcsöt. Most csak sajt kerül rá, illetve a hús oregánóval van még fűszerezve, ami olaszos ízvilágot kölcsönöz neki. A rágrillezett sajtot pedig mindenki ismeri. Ó, nagyon finommm!

Mivel csak a zöldségek tartalmaznak minimális szénhidrátot, ezért az étel kalóriatartalma is alacsonynak számít. Persze a sajt megnyomja kicsit magas zsírtartalmával, de kell az energia a munkához és a sporthoz, mert ugye azt is csinálja, aki fogyni szeretne! 😉 Amúgy egy adag mindössze 400-450kcal-t tartalmaz. Azért, hogy legyen viszonyítási alapotok elmondom, hogy egy mekis nagy sültburgonyában van ennyi. Hoppá! Csakhogy ez csupa izomépítő fehérje. Tudom a sült burgonya finom, de hidd el ez sokkal finomabb! … és nem okoz zsírraktározást. Sőt, ezzel jól laksz, mert egy adag kb. 35-40dkg, míg a zsüliburi csak 15dkg. Nem kérdés melyik telít el jobban.

Persze ezzel dolgozni kell fél órát. Húúú! Szerintem, az első alkalom függővé tesz. Próbáld ki, megéri! 🙂

A zeller és a répa nagyon kevés kalóriát tartalmaz, 100g-ban mindössze 31 és 40kcal van. Ha fogyni vágysz mindenképpen ilyen és ehhez hasonló köreteket ajánlok. Egy burgonya vagy rizsköret kb. 3x annyi kalóriát tartalmaz és gyorsan szívódik fel, ami azonnal zsírfeleslegként raktározódik el, egyre nagyobbra növelve a pocakot.

20-25dkg kockákra vágott zellert és sárgarépát (lehet fagyasztott is), pici aprított hagymát, teáskanálnyi zsiradékot és 4g fűszerkeveréket tegyél egy wokba, vagy kislábasba.

Fedő alatt párold, először nagy lángon, majd ha főni kezd közepes lángon puhulásig. Én a végén kicsit le is szoktam pirítani. Ha ressen szereted elég, ha nagylángon megpirítod, de akkor frissből készítsd, mert a fagyasztott levet ereszt és nem lehet hirtelen megpirítani.

Nyers Fuszeres Csirkemellfile

Amíg párolódik a köret van idő elkészíteni a feltétet. Vágj le egy 12-15dkg-os darabot a csirkemellfiléből, klopfold ki, majd szórd meg legalább sóval, borssal, esetleg fokhagymával, vagy használhatsz MINDENREJÓ fűszerkeveréket, mert attól minden étel ízesebb. Ezután még szórd meg egy-egy csipet oregánóval mindkét felét, hogy olaszos ízeket adj az ételnek.

CsirkemellfiléRostonKész

Forró serpenyőbenpici zsiradékon, süsd mindkét oldalát szép pirosra. Ez kb. 2×1,5-2 perc. Ha már kezd a felső oldalán kis foltokban kifehéredni, akkor nézz alá és ha szépen megpirult, akkor fordítsd meg. Ugyan így kell a másik oldalának is kinéznie.

A megsült húsokat rakd egy tepsire, majd szórd meg 3-4dkg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben csak felülről sütve, grill fokozaton pirítsd rá a sajtot. Ha nincs sütőd, vagy kedved akkor a sajtot ráolvaszthatod a serpenyőben, amikor a hús egyik oldala megsült és átfordítottad, szórd rá a sajtot a tetejére. Mire az alsó fele is elkészül jó eséllyel ráolvad a sajt is. Persze így le kell mondanod a pirult sajt csodálatos ízéről.

Valahogy így! A grill fokozat a sütőn a cikk-cakkos jel.

Ilyen lesz, ha korrekt módon meggrillezed. Ugye milyen szép?

Ha teszel alá sütőpapírt, nem kell majd annyit sikálni a tepsi. Amúgy a sajt cudar módon rá tud égni.

Ha tetszett ez a recept és szeretnél még hasonlókat olvasni és készíteni, akkor a következő gombra kattintva elérheted valamennyit.

Már csak annyi dolgod van, hogy egy szép tányérra kitálald ezt a csodát és jóízűen elfogyaszd.

Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!

SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! 😉