Sokszor készítettünk már hasonló roston sült, majd grillezett ételt. Az ízesítés azonban mindig más és más. A mai verziót füstölt kolbász szeletekkel dobtam fel. A kalóriatartalmat alig változtatja, viszont fantasztikus ízt ad neki.
A répakockát és a zöldborsót fagyasztott állapotban vettem. Nem került többe, mint a friss, nincs vele munka és mivel az üzemben ahol előkészítik azonnal a felszedést követően feldolgozzák, nem csökken a vitamintartalma sem, ellentétben azzal a zöldséggel, amit a boltban veszünk és ki tudja mióta várt arra, hogy eljusson a felhasználóig. Ha egy napon belül elhasználod nem is kell fagyasztóba tenni, elég, ha a hűtőbe tárolod. A borsóból az extra zsengét ajánlom, mert sokkal hamarabb megpuhul, mint az öregebb változat és az íze utolérhetetlen.
HOZZÁVALÓK adagonként:
20-25dkg fagyasztott, vagy friss répa(kocka) és zöldborsó
1 teáskanál (kb. 5g) zsiradék
1 csapott kávéskanál MINDENREJÓ fűszerkeverék, vagy kevés só, ízlés szerint fokhagyma és bors
A köret hozzávalóit dobd bele egy wokba, vagy bármilyen serpenyőbe, esetleg lábasba, amibe belefér és gyújts alá. Párold először nagy lángon, aztán ha főni kezd, kis lángon, amíg megpuhul, illetve addig, amíg olyan állagú lesz, ahogy te szereted. Ha ressen szereted, csak pirítsd át, de ehhez jobb a friss répa, a fagyasztott nem igazán alkalmas rá.
Ha már készül a zöldséged, jöhet a hús. Vágj le egy 12-15dkg-os darabot a csirkemelfiléből, klopfold ki, majd szórd meg legalább sóval, borssal, esetleg fokhagymával, vagy használj MINDENREJÓ fűszerkeveréket, mert attól minden étel nagyon finom lesz. 🙂
Forró serpenyőben, pici zsiradékon, mindkét oldalát pirítsd szép arany színűre. Ez kb. 2×1,5-2 perc. Ha már kezd a felső oldalán kis foltokban kifehéredni, akkor picit emeld meg, nézz alá és ha szépen megpirult, akkor fordítsd meg. Ugyan így kell a másik oldalának is kinéznie.
A megsült szeleteket sorakoztasd fel egy lehetőleg lapos tepsire. Ha van, használhatsz alá sütőpapírt, mert a sajt cudarul rá tud égni. Persze, ha szeretsz sikálni … 🙂 Vágj vékony kolbász szeleteket és tegyél minden husira néhányat, az íze kedvéért. Szórd meg 3-5dkg reszelt sajttal és már mehet is be a grillfokozaton előmelegített sütőbe, egészen közel az izzó fűtőbetéthez.
Valahogy így! A grill fokozat a sütőn a cikk-cakkos jel.