Régebben nem ettem volna meg, mert úgy gondoltam, hogy ez még véres. Nem az! Csodálatos az íze, puha és szaftos. Meg kell kóstolnod egyszer! Sajnos nem olcsó, de a minőséget meg kell fizetni. Ha viszont magadnak készíted, rengeteget spórolsz egy éttermi fogáshoz képest. Hidd el olcsóbb lesz, még egy McMenünél is. 🙂

Kalóriatartalmát csak a bőr és a bőr alatti zsír nyomja meg, ami a sülés alatt nagyrészt kiolvad. Szóval nem kell izgulni miatta. A párolt káposzta energiatartalma nagyon alacsony. A szervezetnek több energiára van szüksége a lebontásához, mint amit ki tud nyerni belőle. Viszont sok vitamint, rostot és antioxidánst tartalmaz. Tessék csak bátran nekiállni az elkészítésének.

 

A párolt káposztával kezdjük. Fejenként 20-25dkg káposztát apríts, vagy szeletelj le. Adj hozzá egy teáskanál zsiradékot és akár egy pici hagymát is. Lehet fűszerezni MINDENREJÓ fűszerkeverékkel, vagy csak egyszerűen sóval és borssal, mintha káposztás tésztához készítenéd.

A párolást addig folytasd, míg meg nem puhulnak a káposztadarabok. Ha megpuhult pirítsd le, mert akkor nagyon finom íze lesz.

Ha igazán különlegesre vágysz, csorgass rá egy pici balzsamecetet, hihetetlen ízt ad neki.

Amíg készül a káposzta, készítsd elő  kacsamelleket. Ha vannak rajta lelógó bőr és zsírcafatok, ill. hártyák, azokat vágd le, majd irdald be a bőrt. Nem kell erősen rányomni a kést, épp csak annyira, hogy bekarcolja. A húsba semmiképpen ne vágj bele, mert akkor könnyebben kiszárad süléskor. Csak érzéssel!

Sózd meg a bőr felőli oldalt, majd fűszerezd a húsos oldalát, legalább borssal, vagy használhatsz MINDENREJÓ fűszerkeveréket, ha igazán finom ízekre vágysz. Azért nem szoktam fűszerezni a bőrös oldalt, mert az tovább van sütve és megéghet.

Felforrósított serpenyőben süsd ki a levagdalt zsíros bőrös cafatokat, így lesz min elkezdeni a sütést. Először a bőrös felével kezd el sütni, 5-7 perc kell ennek az oldalnak.

Ha szépen megpirult, fordítsd át a husis oldalára. Itt elég neki 1-2 perc.

Ha még több ízt akarsz, most tehetsz mellé egy kis kakukkfű, vagy rozmaring ágat és akár egy cikk vagy szelet narancsot, az nagyon megy a kacsához.

A serpenyőből tedd a húsokat egy tepsire és 120-130C°-on hőkezeld további min.10-max.15 percig. Ettől függ majd az átsülésének a mértéke.

Ha ez is megvan, vedd ki a sütőből és pihentesd 10-15 percig. Amennyiben késöbb tálalod és addigra kihül, a serpnyőben rámelegíthetsz, közben pedig locsolgasd meg a kicsorgott pecsenyelével.

Húúúú, de finommm! 🙂

Ugye milyen csodálatosan néz ki? Ha tetszett ez az étel és szeretnéd a többi alacsony kalóriatartalmú receptet is megnézni, akkor a következő gomb megnyomásával elérheted őket.

Már csak annyi dolgod van, hogy egy szép tányérra kitálald ezt a csodát és jóízűen elfogyaszd.

Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!

SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! 😉