Régebben nem tudtam elképzelni, hogy a reggelit vagy a vacsorát kenyér nélkül egyem meg. Két bányász szelet, hozzá egy kis felvágott, egy nagy bögre jó cukros tea és semmi zöldség. Na, meg is lett az eredménye, néhány év és 108kg lettem. De ez már a múlt.

Igaz, a zsírtartalma kicsit magas, mivel a konzerves 35-50% szalonnát tartalmaz, de mivel nem eszünk hozzá kenyeret, nem okoz súlygyarapodást.

A bolti löncshúsok között van jó és rossz minőségű, itt csak a pénztárca szabhat határt. Amiben még sosem csalódtunk, az a magunk által készített verzió. Számtalan előnnyel rendelkezik. Tudjuk mi van benne. Mivel nem teszünk bele plussz szalonnát, alacsonyabb a kalóriatartalma. Ízesíthetjük bármilyen fűszerrel, ha megunnánk az alap verziót.

Illata és íze teljesen olyan, mint a konzervé. Fantasztikus! A húst körülölelő aszpik – ÚR ISTEN -, hát az valami utolérhetetlen. Ki ne hagyd!  Nincs benne semmi vegyianyag. SEMMI!!! Csak hús, só és fűszerek.

Nem fogsz csalódni, ha magad készíted el. Házilag a konzervdobozos megoldás elég nehezen kivitelezhető, viszont a befőttes üveges megoldás minden probléma nélkül megállja a helyét. Igaz, hogy sokáig kell főzni, de ez idő alatt nem kell a tűzhely mellett állni, bármi mást csinálhatunk. A darált hús fűszerezése és üvegbe töltése pedig gyerek játék. Nem mellesleg pedig fele annyiba kerül, mint a bolti kollégái.

Ha szeretnél ilyet készíteni a képre kattintva eljuthatsz a receptjéig.

Ha tetszett ez az étel és szeretnéd a többi alacsony kalóriatartalmú receptet is megnézni, akkor a következő gomb megnyomásával elérheted őket.

Már csak annyi dolgod van, hogy egy szép tányérra kitálald ezt a csodát és jóízűen elfogyaszd.

Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!

SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! 😉