Ezeket a reggeli és vacsora bejegyzéseket nem feltétlenül azért teszem fel, hogy ilyeneket egyél, ha fogyni szeretnél. Inkább az arányokat akarom velük megmutatni, hogy milyen kevés kenyér is elég, sőt, nincs is igazán szükség rá, viszont sok zöldséget eszem, hogy jóllakjak. Az ételekben szereplő hús, sajt, hal mennyiségét a testsúlyod alapján tudod meghatározni, attól függően, mi a célod. Ha „csak” megtartani szeretnéd az izomtömeged, akkor elég testsúly kilogrammonként 1g fehérje. Ha fejleszteni szeretnéd izmaid, akkor szükség lesz a duplájára, 2g-ra. Van, aki „nagyon” testépítő és elmegy 3g-ig, de egy átlag embernek erre nincs szüksége. Fogyás szempontjából ami sokkal inkább számít, az, hogy a húsból izom lesz, amíg nem eszel belőle többet, mint amire a szervezetednek szüksége van. A felesleges fehérjét a tested energiaként használja fel. Persze, ha még attól is többet viszel be, akkor végső soron abból is testháj lesz. A kenyérből (tészta, buri, rizs, cukros üdítők, alkohol, minden szénhidrát) energia lesz, illetve zsír, ha a tested nem tud már mit kezdeni vele.

Tehát, számold ki, mennyi fehérjére van szükséged és ehhez mérten mennyi kenyérfélére (szénhidrátra), hogy ne lépd túl a napi energiafelhasználásod, sőt, maradj alatta. 1g fehérje nem egyezik meg 1g hússal. 100g húsban kb. 20g fehérje van. Fajtától függ, de kb. annyi. Írok majd erről egy teljes bejegyzést, mert ez itt most a reggelikről meg a vacsikról szól.

Ez a halacska a tegnapi ebédről maradt meg. Nagyszerű reggeli lett belőle. Talán egy rántott ponty elkészítését nem kell bemutatni, ha mégis érdekel a róla készült bejegyzés a gombra kattintva elérheted. Amúgy egy egyszerűen elkészíthető csicsókapüré volt hozzá, ami alacsony kalóriatartalmával nagyon jól illeszkedik a testzsírcsökkentő életmódhoz.

Ha pedig a kenyeret szeretnéd elkészíteni, akkor arra a képre kattintva találod meg a receptjét.

Amint látod, én nagyon keveset eszem még ebből is, mert attól függetlenül, hogy teljeskiőrlésű és tönköly, a kalória ugyanúgy meg van benne, mint a fehér kollégáiban. Persze, lassabban szívódik fel a sok rostjának köszönhetően, de azért csak óvatosan, ha fogyózol. Részemről 2-3dkg egy étkezésnél, az egy fél zsömlényi. …és elég, csak meg kell szokni, hogy a zöldség nyomja a többséget.

Ha tetszett ez az étel és szeretnéd a többi fogyókúrás reggeliről szóló bejegyzést is megnézni, akkor a következő gomb megnyomásával elérheted őket.

Már csak annyi dolgod van, hogy egy szép tányérra kitálald ezt a csodát és jóízűen elfogyaszd.

Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!

SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! 😉