2023.01.01. Újév napja van. A hajnalig tartó szilveszteri buli után, vagy a fogyókúrás fogadalom kezdéséhez, nincs jobb egy gyors és finom roston sült sajtnál. Ez az egyik „bármikor” ételünk. Most trappista sajtból csináltam, hozzá egy egyszerű és gyors francia vajon párolt répaérmét. Ha nem szereted a sárgarépát, készíthetsz hozzá mást is, mindennel finom, csak legyen szénhidrátmentes. Nagyszerű kezdete ez az évnek. Olvad a zsííír! 🙂

Igaz, hogy a sajt kalóriatartalma kicsit magas, de a sárgarépa remekül kiegészíti alacsony energia- és magas rosttartalmával. Nagyszerű ketogén ebéd ez, ha már az is számít, hogy trendi legyen és lehessen villogni vele a Facebookon. 🙂

Fuszeres Hagymas Repaerme Parolva

A körethez adagonként 20-25dkg répa szeletet tegyél egy wokba, vagy bármilyen serpenyőbe, esetleg lábasba, amibe belefér és gyújts alá. Párold 1 teáskanálnyi vajon, kevés sóval, először nagy lángon, aztán ha főni kezd, kis lángon, amíg megpuhul, illetve addig amíg olyan állagú lesz, ahogy te szereted. Én mindig lepirítom, miután megpuhult, mert kap egy nagyon finom karamellizált ízt. Ha ressen szereted, csak nagy lángon pirítsd át, de ehhez jobb a friss répa, a fagyasztott nem igazán alkalmas rá.

Mialatt párolódik a köret, szeleteld le a sajtot. Nem muszáj trappistát választaod, edami vagy gouda pont ugyan olyan jó. Egy 15-18dkg-os darabka nagyon megfelel ebédre. 🙂 Kellően jól laksz tőle, elegendő energiát tartalmaz leginkább zsír formában és rengeteg fehérjét, ami nem a pocakot fogja növelni, hanem az izmainkat fejleszteni. Pontosan ez az, amit szeretnénk elérni, mert minél több az izom, annál több a felhasznált kalória. …és az jó!

Ha kész a köret, gyújts alá a serpenyőnek, amiben a sajt fog pirulni. Lehet akár egy lapos palacsintasütő is. Amíg ez melegszik, tedd ki a köretet egy szép tányérra, szép laposan, hogy a sajt ne törjön majd meg rajta.

Ha már jó forró a serpenyő, pici zsiradékkal kenjük be, vagy olajjal spricceljük meg az alját és mehet rá a sajt. Nem kell megsózni, mert ezt már gyárilag megtették helyettünk. Igaz, már előfordult, hogy sótlan sajtot kaptunk, akkor lehetséges, hogy egy kis sót rá kell tekerni, illetve hinteni. Fűszerezni nem nagyon szoktuk, mert a pirult sajt önmagában is fantasztikus ízű, ha mégis szeretnél egy kis plusszt, akkor tekerj rá egy kevés színes borsot, az nagyon vagány rajta.

Kb. 1 perc elteltével illetve, ha már kezd kicsit képlékeny lenni, akkor meg kell fordítani. Először is a tetejét is kend/spricceld meg zsiradékkal, hogy eszébe se jusson odakapni. Megfordítani úgy a legegyszerűbb, ha hátul megtámasztod egy lapos fakanállal és elölről alátolsz egy lapos grill lapátot, vagy spaklit, majd  egyszerűen átfordítod.

Most már csak meg kell várnod, hogy ez az oldal is megpiruljon, ami újabb 1 percet vesz igénybe. Aztán a tányér kézbe vesz, grill lapát a sajt alá tol, majd a sajt a köret tetejére csúsztat. Ennyi az egész.

Ha tetszett ez az étel és szeretnéd a többi alacsony kalóriatartalmú receptet is megnézni, akkor a következő gomb megnyomásával elérheted őket.

Mivel már kitálaltad egy szép tányérra ezt a csodát, már csak annyi dolgod van, hogy jóízűen elfogyaszd. Ugye milyen fantasztikus?

Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!

SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! 😉