Gyerekjáték elkészíteni, látványos és nagyon finom! Paleo, keto, low carb, minden amit csak akarsz! 😉
Ez egy gyors bejegyzés lesz. Kb. olyan gyors, mint ezt az ételt előkészíteni. Sok a munka vele? Ugyan. A füstölt csülköt már előkészítve vettem a boltban. Csak kettévágtam a csont mellett, és belefektettem a tepsibe. Megpucoltam pár sárgarépát, néhány hagymát és nagyobb darabokra vágtam mindent. MINDENREJÓ fűszerkeverékkel és kevés olvasztott zsírral összeforgattam, majd a csülköt körberaktam vele. 1dl folyadékot, sört, bort, alaplét, vagy vizet is önts alá, mivel nagyon sokáig fog sülni, és sem a húsból, sem a zöldségekből nem sül ki annyi, hogy ne égjen meg. Így viszont szépen párolódik majd. Ezután lefedtem a tepsit alufóliával, a fényes felével a husi felé, majd beraktam a 250C°-ra előmelegített sütőbe 2,5 órára. Amikor letelt az idő, levettem a fóliát, pár percig pirítottam hőlégkeveréssel, és már tálaltuk is az ebédet.
Ugyan a csülök kalóriatartalma kicsit magasabb az alacsony zsírtartalmú csirkemellhez, vagy karajhoz képest, de így, csak zöldségekkel, nem kell aggódni miatta. Csak készítsd el bátran és fogyaszd egészséggel. Bármilyen zöldséget használhatsz hozzá, amit szeretsz. A répa mellett lehet céklát, zellert, karalábét, retket, vagy akár tarlórépát is sütni. A hagyma azonban elengedhetetlen része ennek az ételnek, legalább is számunkra. Próbálj ki mindenfélét, a változatosság fontos!
Egészen kis betűkkel ide írok még valamit, remélem nem zaklatja fel a kis érzékeny lelkedet:
Ha nagyon unatkozol miközben sül és van kedved, egy kis testmozgás még közelebb visz a célodhoz. 🙂