A változatos étkezés része lehet a nyúl is. Azt mondják a hozzáértők, hogy túl keveset fogyasztunk belőle. Aki gyermekkorában nem eszik ilyet, az később már nem is nagyon kóstolja meg, idegenkedik a „más” hústól. Sajnos a boltban kapható nyúl ára elég magas, 1kg nyúlcomb árán 3kg csirkemell filét vehetünk. Most ne menjünk bele az ipari csirke minőségébe, de a mennyiség az mennyiség, akárhonnan is nézzük. Ez lehet a másik oka az alacsony nyúlfogyasztásnak.

Pedig a nyúl finom, rengeteg fehérjét tartalmaz és alacsony a kalóriatartalma. 10dkg kb. 130-160 kcal-t tartalmaz, függően attól, hogy mennyire zsíros, emellett 22g fehérje is van benne, ami nagyon jó, ha a testzsír csökkentése és az izmok építése a cél. Zöldségekkel tálalva kifejezetten fogyókúrás étel.

Bármilyen zöldség jó köretnek, ami otthon van. Most sárgarépa, édesburgonya, kelkáposzta, lilahagyma és gomba került a nyulacska alá. A kelkáposztán kívül mindent falatnyi darabokra vágtam, befűszereztem MINDENREJÓ fűszerkeverékkel és kevés olvasztott zsírral meglocsolva alaposan összeforgattam.

A combokat 20g/kg MINDENREJÓ fűszerkeverékkel és még egy kevés fokhagymával fűszereztem, majd ráhelyeztem a tepsibe terített zöldségekre. Befedtem alufóliával úgy, hogy a fényes oldala volt befelé, majd 250C°-ra előmelegített sütőben sütöttem 2 órát. Ha pecsenye nyúlcombot kapsz, annak elég 1-1,5 óra.

Amikor letelt az idő, levettem róla az alufóliát és még 10 percig pirítottam hőlégkeveréssel.

Kiemelném a sült kelkáposztát, aminek az íze mindenkit meglepett, olyan finom volt. Készítünk még ilyet! 🙂 A párolt káposzta helyett jobb, ha cukor nélkül készített savanyúságot választasz, annak alacsonyabb az energiatartalma.

Ha tetszett ez az étel és szeretnéd a többi alacsony kalóriatartalmú nyúl receptet is megnézni, akkor a következő gomb megnyomásával elérheted őket.

Már csak annyi dolgod van, hogy egy szép tányérra kitálald ezt a csodát és jóízűen elfogyaszd.

Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!

SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! 😉