Egyszerű, gyors, fogyókúrás és nagyon finom. Csak összevágtam a retket, befűszereztem a húst és már ment is mindkettő a serpenyőkbe. Kb. egyszerre el is készültek. Az étel összes kalóriatartalma 400kcal körül van, mivel a retek energiatartalma csupán 16kcal/10dkg. … és ez még nem minden! Rengeteg rostot is tartalmaz, minek köszönhetően lassan szívódik fel. Ez nagyszerű, ha fogyni szeretnél. Ha burgonyával készítenénk másfélszer annyi lenne az energiatartalma, úgy 600kcal körül, mert 10dkg burgonya 94kcalt tartalmaz, ez közel a hatszorosa a retekének. Ugye, nem mindegy?

Eddig csak nyersen ettünk retket, reggelire, vagy vacsira. Ez volt az első alkalom, hogy megpároltam köretnek. Nem is gondoltam, hogy ilyen finom. Teljesen elveszítette jellegzetes retek ízét, és sokkal inkább hasonlított a káposztás tésztára, illetve leginkább a párolt káposztára.

Elkészíteni nagyon egyszerű. Vágd a retket neked tetsző formára, hasábra, kockára, karikára, vagy akár zsülienre. Minél apróbb és vékonyabb, annál hamarabb megpuhul. Adagonként 20-25dkg-ot szoktam készíteni. Elég sok víz párolog el belőle, a 25dkg-ból kb. 20 maradt, mire elkészült. Persze a kalóriáknál a nyers súly a mérvadó.

Ha végeztél az aprítással, tedd fel párolódni egy wokban, vagy serpenyőben, egy teáskanálnyi zsiradékkal és csapott kávéskanálnyi MINDENREJÓ fűszerkeverékkel. Kis lángon, fedő alatt párold puhára. Időnként keverd meg, nehogy leégjen. Ha esetleg elfőné a levét idő előtt, akkor pici (néhány cl) vizet, vagy alaplét hozzáöntve folytasd a folyamatot. Amikor át akarod vágni a fakanállal, és már nem nagyon koppan az edényen, akkor készen van. Ekkor én még nagy lángon megpirítottam, mert nagyon jó ízt ad neki.

A csirkecomb nagyon ízletes hús. Igaz, kalóriatartalma 230kcal, mert megnyomja a bőre, ami sok zsiradékot tartalmaz. Azonban, ha anélkül fogyasztod, akkor 133kcal-ra csökken, ami nagyon jól beilleszkedik a fogyókúrás étrendbe.

Elkészíteni fantasztikusan egyszerű. A megtisztított combokat ízesítsd 20g/kg MINDENREJÓ fűszerkeverékkel és némi csiliporral. A serpenyőben felforrósított zsiradékban, előbb a bőrös felével kezd el sütni.

Amikor szép pirosra sült fordítsd a másik oldalára, majd pici folyadékot hozzáadva és lefedve, párold puhulásig. Amikor zsírjára sült ellenőrizd le, hogy elég puha-e már. Ha igen, fejezd be a sütést, ha nem, akkor kevés folyadékot hozzáadva párold tovább. A folyadék lehet víz, alaplé, sör, bor, stb. Ha nem szereted a csípős ízeket, akkor a csilit nyugodtan hagyd el, és ízesítsd bármi más fűszerrel.

Először idegenkedtünk a párolt retektől, de amikor megkóstoltuk elszállt minden kételyünk felőle, és megfogadtuk, hogy gyakrabban fogunk ilyet enni. Főleg most, hogy vetettünk a kertbe is. 🙂

Ha tetszett ez az étel és szeretnéd a többi alacsony kalóriatartalmú receptet is megnézni, akkor a következő gomb megnyomásával elérheted őket.

Már csak annyi dolgod van, hogy egy szép tányérra kitálald ezt a csodát és jóízűen elfogyaszd.

Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!

SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! 😉