Ez a husigolyó a tegnapi ebéd maradéka. Reggelire is nagyon jó. Mivel nem tartalmaz kenyeret, mint a fasírt, jóval kevesebb kalória van benne. Nem csak mustárral lehet ízesíteni, bármilyen fűszer jó hozzá. Mindig olyanra készítem, amit éppen megkívánunk. Sajnos most nincs barna kenyerem, csak ez a félbarna, ebből is csak egy fél zsömlényit eszem egyszerre. Viszont sok zöldséget fogyasztok hozzá, jelen esetben a húsvéti retket, amit a kertből hoztam. Igen, jól látod, a levele is elfogy és nem csak ennyi. Mind! A levélnyél lédús és ropogós, a levél pedig salátaszerű. Persze bármi más is jó hozzá, amit szeretsz. Ez az összeállítás tökéletes, ha fogyni szeretnél, sőt akár fokozhatod is, ha elhagyod azt a minimális kenyeret.

Ilyen a húsvéti retek. Kívül piros, vagy lila, belül üvegesen fehér. Az íze fantasztikus, nagyon ropogós és lédús. Nem csíp, mivel mustárolaj tartalma alacsony, így azok is élvezhetik, akik nem ennék meg emiatt. Kalóriatartalma rendkívül alacsony, mint minden reteknek, kb. 16kcal/10dkg. Rosttartalma magas, tisztítja a szervezetet. Sajnos boltban nem kapható, legalábbis én még egy üzlet, vagy zöldséges polcán sem láttam kirakva. Esetleg piacon, vagy háztól lehet venni. Ritkán lehet magot kapni gazdaboltokban, amit elültetve pár hónap múlva saját termést szüretelhetsz. 🙂 A kertészkedés pedig sport.

A husi receptjét nem írom le mégegyszer, ha szeretnéd elkészíteni, akkor megtalálod a képre kattintva. Nyugodtan készíts belőle egyszerre többet, bármelyik étkezésnél megállja a helyét és még lehűtve is fantasztikusan puha marad. Hűtőben néhány napig eláll, már ha marad belőle. 🙂

Ha szeretnél jó minőségű teljeskiőrlésű kenyeret készíteni, akkor a képre kattintva találod meg a receptjét.

Nagyon keveset eszek még ebből is, mert attól függetlenül, hogy teljeskiőrlésű és tönköly, a kalória ugyanúgy meg van benne, mint a fehér kollégáiban. Persze lassabban szívódik fel a sok rostjának köszönhetően, de azért csak óvatosan, ha fogyózol. Részemről 2-3dkg egy étkezésnél, az egy fél zsömlényi. …és elég, csak meg kell szokni, hogy a zöldség nyomja a többséget.

Ha tetszett ez az étel és szeretnéd a többi husigolyó receptet is megnézni, akkor a következő gomb megnyomásával elérheted őket. Ha csak úgy böngésznél a fogyókúrás receptek közt, akkor a fogyókúrás receptek gomb megnyomásával mind megtalálod. Jó nézelődést! 🙂

Már csak annyi dolgod van, hogy egy szép tányérra kitálald ezt a csodát és jóízűen elfogyaszd.

Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!

SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! 😉