Szeretem a szombat reggeleket, mert akkor van idő olyan reggelit csinálni, amit kicsit tovább tart elkészíteni. Azért erre sem megy rá az egész délelőtt, max. fél óra és ott gőzölög a meleg étel az asztalon. A jalapenos husigolyó ugyanaz a recept alapján készült, mint a mustáros, amiről már volt korábban bejegyzés, a különbség, hogy most került bele néhány karika összeaprított jalapeno, illetve egy-egy trappista hasáb.
A friss zöldségek most is retekfélék és zöldhagyma. Ezek most kezdenek el teremni a kertben, de a boltokban is kapni, még télen is. A lényeg, hogy sok legyen, mert így lehet jól lakni alacsony kalóriabevitel mellett! 🙂
A kenyér pedig a teljeskiőrlésű tönkölykenyér magvakkal felturbózott változata. Nagyon finom! … de csak szerényen, mert sok a kalória benne, igaz lassabban szívódik fel.
Ha te inkább ebédre ennéd, akkor is nagy élményben lesz részed, válassz hozzá alacsony kalóriatartalmú zöldségköretet. Rengeteg ilyet találsz a bejegyzések közt. (… mivel csak ilyen van az oldalon! 🙂 )
A zöldhagyma egész évben kapható friss zöldség. Ez a fajta nem csíp, nincs agresszív hagyma íze, nem kell attól félni, hogy bűzölög az ember szája tőle egész nap. Finom! Tele van vitaminnal, ásványi anyaggal, klorofillal és sok-sok rosttal. Kalóriatartalma pedig nagyon alacsony, 100g mindössze 32kcal-t tartalmaz. Nagyszerű a fogyókúrás étrendhez.
Mindig a zöld részével kezdem, mert annak enyhébb íze van, mint a fehérnek, így nem okoz csalódást, mint fordítva.
500g sertéshúst, egy fej hagymát és néhány szem jalapeno paprika szeletet darálj le, gyúrj bele egy tojást, majd fűszerezd 20g/kg MINDENREJÓ fűszerkeverékkel, vagy 15g sóval, kevés borssal és fokhagymával. Még egy kis mustár és fokhagyma, nem rontja el. 🙂
A trappistát nem kell bemutatni, vágj belőle hasábokat, vagy kockákat és csomagold bele egy-egy gombócba. Bármilyen sajt jó bele ami van otthon, vagy amit szeretsz.
Ha hasábra vágod a sajtot, akkor ilyen hosszúkás husik lesznek, ha kockákra, akkor gömb alakúak. Olyanra csináld, ami neked szimpi, mert akkor fog igazán jól esni. 🙂
A golyókat kicsit könnyebb megformázni, a lényeg az, hogy a sajt ne lógjon ki belőle sehol, akkor nem fog kifolyni sülés közben.
Közben 2-3 alkalommal fordítsd meg őket, hogy minden oldalról egyenletesen süljenek. Ha letelt az idő, szedd ki csepegtetőrácsra, vagy papírtörlőre és alaposan szabadítsd meg a rátapadt zsiradéktól.
Ha a kenyeret szeretnéd elkészíteni, akkor a képre kattintva találod meg a receptjét. A mostani annyiban különbözik a receptben szereplőtől, hogy tettem bele magvakat. Egy-egy evőkanál szezámmagot, napraforgót, lenmagot és tökmagot megpirítottam szárazon, majd hozzáadtam egy evőkanál zabpelyhet és 1 dl vizet. Felforraltam, majd miután langyosra hűlt, hozzáadtam a készülő kenyérhez.
Ha nagyon keményen nyomod, mint a Roxy, nem eszel hozzá kenyeret sem, akkor aztán csak úgy olvad a zsír. Így még a keto és a low-carb hívőknek is megfelel.
Ha tetszett ez a recept és szeretnél még hasonlókat olvasni és persze készíteni husigolyó témában, akkor ne habozz rákattintani a következő gombra. Ha viszont megnéznéd a többi alacsony kalóriás receptet, akkor az azt követőre.
Már csak annyi dolgod van, hogy egy szép tányérra kitálald ezt a csodát és jóízűen elfogyaszd.
Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!
SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! 😉