A lazac a legvagányabb hal a világon, mert ő mindig laza-c. 🙂 Ha ez nem is igaz, azért azt kijelenthetem, hogy az egyik legfinomabb. Sajnos nem valami olcsó, de a minőséget meg kell fizetni. Azért azt halkan megjegyzem, hogy egy mekizés többe kerül, mint ez az ebéd, viszont a minőséget és az élményt nem lehet összehasonlítani. Hidd el, a lazac a nyertes. A fantasztikusan ropogós bőre, enyhe hal íze utolérhetetlen. … és van itt még valami, a kalóriatartalma alacsony, 130-140kcal/100g. Sok omega zsírsavat tartalmaz, ami nagyon egészséges. Azt hiszem ennyi sztárolás éppen elég neki. Ha rászánod magad, akkor inkább tenyésztettet vegyél.

Azért készült a püré több színű édesburgonyából, mert ez volt itthon. 🙂 Amúgy semmi értelme nincs, főleg fogyókúratanilag. Ha csak sárgát kapsz, pont ugyanolyan finom lesz az is. Sajnos kicsit szkeptikus vagyok vele kapcsolatban, hogy mennyire fogyókúrás, mivel kalóriatartalma nagyjából ugyanannyi, mint a burgonyának.

Vágd apróbb darabokra, és már mehet is az edénybe, amiben elkészíted. Főzheted vízben, vagy párolhatod. Főzve kicsit vizesebb ízű lesz, párolva burgonyapürére emlékeztet.

Nem, ez nem szilvalekvár. 🙂 Ilyen lett a színes kavalkádból. Amúgy nagyon finom. Minden ételt ki kell próbálni egyszer, különben honnan tudnánk, hogy szeretjük-e?

Tehát ez párolva készült, 15-20g/kg MINDENREJÓ fűszerkeverékkel és pici vajjal. Lefedve pároltam puhulásig, majd pürésítettem.

Csodaszép a lazachús. Jelen esetben nem húztam le a bőrét, csak a pikkelyeket távolítottam el. 🙂 A bőrre szükség van, a sütésnél meggátolja, hogy a husi széttöredezzen. A pirult bőr pedig fantasztikus ízű, ne hagyd ki. Én nem vagyok egy nagy bőr-fan, de a lazac és a csirkeszárny bőrét mindig megeszem.

A fűszerezés most is MINDENREJÓ fűszerkeverék 20g/kg adagban. Persze használhatsz csak sót és borsot is. Sokan így készítik, de mi szeretjük, ha ízesebb. A finom hal íz mindenképpen megmarad. Ja, és a lazac szálkamentes, ha esetleg emiatt mondanál le róla.

Amikor elkészül a püré, elérkezik a halsütés ideje. Egy serpenyőben vajat forrósítok, és a filéket a bőrös oldalukkal lefelé belehelyezem. Sisteregnie kell! Persze arra figyelj, hogy ne égjen meg a vaj. Nem szabad füstölnie. Látni fogod, ahogy melegszik, elkezd felhabosodni, majd ennek megszűnése után mehetnek a halak bele.

A vastagságuktól függően 3-4 percig kell sütni oldalanként. Amikor letelt az idő, picit megemelem az egyik felét. Ha még nem pirult meg a bőre, akkor hagyom további egy percig. Ha már megpirult, átfordítom, és megsütöm a másik oldalról is. Amikor elkészült, pár perc pihentetés után tálalom.

Ha tetszett ez az étel, és szeretnél más halas recepteket is megnézni, akkor a következő gombok megnyomásával elérheted őket.

Már csak annyi dolgod van, hogy egy szép tányérra kitálald ezt a csodát és jóízűen elfogyaszd.

Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!

SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! 😉