ÍGY FOGYTAM LE AZ ELSŐ 10KG-OT

Még csak 10 éves voltam, amikor feltűnt, hogy kövérebb vagyok az átlag gyerekektől. Senki nem mondta, hogy rossz irányba haladok, vagy, hogy mit tegyek, illetve ne tegyek, hogy visszafordítsam ezt az állapotot. Akkor még nem is sejtettem, hogy mennyire akadályozni fog a boldog életben.

Gyerekfejjel nem tettem semmit, csak vártam a csodát, késöbb persze próbálkoztam én mindenféle dologgal, hogy csökkentsem a súlyom, de a végeredmény mindig a még nagyobb zsírtömeg lett. Sportolgattam, ettem több zöldséget és gyümölcsöt, még néhány fogyókúrás szert is kipróbáltam, de az eredmény a nagy nulla. Aztán egy időre beletörődtem, hogy én már sosem fogok lefogyni. A szüleim sem soványak, a rokonságom nagy része is kövér, akkor én miért lennék más.

Mégis, ahogy telt-múlt az idő, egyre erősebb lett a vágyam és újra nekiálltam fogyókúrázni. Hiába a sok év negatív tapasztalata, úgy gondoltam nekem az semmiség. Persze az élet újból bebizonyította, hogy nem olyan egyszerű az, mint ahogy én azt elképzeltem, ezért most leírom a történetem.

Mindenkitől azt hallottam, hogy „ne egyél annyit”. Nem néztem utána, hogy mit is kellene tennem, nem olvastam cikkeket, okos emberek tanácsait nem fogadtam meg, egyszerűen csak lecsökkentettem az ételemet a felére. Pár napig kínlódtam, az éhséggel, de az elképzelés, hogy így „hamar” lefogyok olyan erős volt, hogy még ezzel sem törődtem. Néhány nap után ráálltam a mérlegre és kicsit kevesebbet mutatott. Mondjuk nem annyival, amennyit szerettem volna, de azért megerősítette a reményt, hogy jó úton járok. Tehát folytattam a „koplalásos” fogyókúrám. Nem ittam csak vizet az addigi cola mizéria után. Mondjuk, talán ez volt az egyetlen dolog amit, sosem bántam meg és a mai napig tartok NAGYRÉSZT, mert az édes üdítők rengeteg cukrot és ezáltal sok, a szervezet számára felesleges kalóriát tartalmaznak. Szerintem, leginkább ezeknek köszönhettem a problémáimat. Napi 2 liter az rengeteg plussz energia.

Csakhogy történt a dolog, hogy valamiért egyre kevésbé éreztem magam jól a bőrömben. Valahogy minden olyan „izé” volt. Kedvetlenedtem. Miközben nem ettem, másoknak készítettem az ételeket töménytelen mennyiségben, mivel szakács vagyok. Mondhatni halmozottan hátrányos helyzetben voltam. 🙂 A reggeltől éjszakába nyúló munkanapok erősen kikészítettek testileg és lelkileg egyaránt. Sportolni még nem jártam, szerintem nem is bírtam volna. Egyetlen mozgásformám az esténkénti séta volt, ami nagyon jól esett, nemcsak testileg, de lelkileg is feltöltött. Igazából nem is tudtam volna nagyon ugrabugrálni a 108kg-os súlyommal.
Aztán történt az eset, hogy olyan mélyre süllyedt a kedvem, hogy már csak vonszoltam magam, fájt a hasam a sok szorongástól és idegeskedéstől. A munkámra nagyon adok, abban mindig a tökéletességre törekszem. Igen ám, de korgó, fájó hassal és zéró munkakedvvel ez nem is olyan egyszerű. Így feleségem unszolására többször is jól bekajáltam. Igaz ilyenkor jobb lett a kedvem időlegesen, de a súlygyarapodás, majd a lelkiismeret furdalás hamar vissza döngölt a negativitás  irányába.

Fogalmam sem volt mit tegyek, tele voltam félelmekkel, hogy újra visszahízok. Gyakran alig aludtam a parától, ez még jobban odavágta az energiáimat. Ha akkor lett volna valaki aki megmutatja mit, hogy kell tenni, biztos hamarabb sikerül leadnom azt a 40kg-ot amit végül megtettem. Na, de ne haladjunk ennyire előre, maradjunk az első 10-nél.
Sajnos egyszer olyan rosszul lettem, hogy az ügyeletre kerültem. A doki kivizsgált és megállapította, hogy „szerencsére” csak pánikroham, meg némi magas vérnyomás. Szóval nyugodjak meg, egyek rendesen és le kellene fogynom. Akkor lemegy a vérnyomásom is, mert így csak túlterhelem magam. KÖSZI! Egyek rendesen, hogy jó legyen a kedvem, de fogyjak le. Persze Pityu! 🙂 Fogalmam sem volt, hogyan kezdjek neki.

10kg mínusszal a hátam mögött, tocsogva a rossz kedvben és korgó gyomorral rájöttem, hogy ugyan haladok a célom felé, de tuti, hogy lehet ezt, jobb kedvvel, félelmek nélkül csinálni, ezért elkezdtem utána nézni, hogy is kellene ésszel neki állni ennek az egésznek. … és sikerült! Ez a következő bejegyzés, amit elolvashatsz a következő linkre kattintva: 30KG FOGYÁS, DE MÁR ÉSSZEL!

Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!

Segítek neked lefogyni!

Utóirat: Addig is, ha érdekel a gasztronómia és kíváncsi vagy a fogyókúrás receptjeimre, az alábbi gomb átirányít ezekhez a bejegyzésekhez. Fantasztikusabbnál csodálatosabb ételeket találsz itt. Biztos vagyok benne, hogy találsz a kedvedre valót. 🙂