Kici finci kínai? Ha szereted a zöldséges pirított tésztát, akkor ezt imádni fogod. Sokkal több zöldség, rengeteg fehérje, kevés teljeskiőrlésű tészta, és máris kész a fogyókúrás változat. Ha nem szereted a halat, készítheted csirkével, vagy pulykával is, úgy is egy ízélmény lesz, lelkiismeret furdalás nélkül. Nagyon fontos, hogy jó érzés töltsön el, miközben eszed, mert úgy sokkal könnyebben fog menni a fogyókúra. Tudd, hogy így sikerülni fog!
Igaz, hogy a tészta sok kalóriát tartalmaz, de ez teljeskiőrlésű, így lassan szívódik fel. Adagonként 3,5-5dkg-ot szoktam főzni, ebből lesz 10-15dkg főtt tészta. Inkább a zöldségekről szóljon ez az étel, mint a tésztáról. Minél kevesebb a tészta, annál kevesebb a bevitt kalória. Persze azért megmutatom neki, ha már pirított tészta a neve. 🙂
Talán az elkészítését nem is kell leírni. Enyhén sós vizet forralok, tészta bele, 10-15percig potyorogtatom, leszűröm. 🙂
A lazac az egyik legfantasztikusabb hal alapanyag a világon. Az íze már-már nem is annyira halszerű. Nincs mocsár íze, mint némelyik kollégájának. Beltartalmi értékei pedig az egyik legértékesebbé teszik. Rengeteg vitamint és omega zsírsavat tartalmaz. Csak ajánlani tudom.
Most nem bőröset vettem, mert azt úgyis eltávolítottam volna. Ha csak olyat kapsz, akkor attól szabadítsd meg. Aztán vágd nem túl apró kockákra. Ha túl apróra vágod, akkor sajnos szétesik sülés közben.
A kockázott halat sóval, borssal és fokhagyma granulátummal vagy 20g/kg MINDENREJÓ fűszerkeverékkel ízesítettem, majd felforrósított zsiradékon, ami jelen esetben kókuszzsír volt, megpirítottam. Akkor jó, ha már elpárolgott az összes lé alóla, és szép arany színű.
A zöldségek: káposzta, sárgarépa és hagyma. Persze lehet más is, de mi ezeket szeretjük. Káposzta helyett szoktam kelkáposztával is készíteni, azzal is nagyon finom. Fejenként egy répa, kevés hagyma, illetve annyi káposzta, hogy kb. 20-25dkg legyen a zöldség. Mindent csíkokra vágtam az aprítógéppel, és MINDENREJÓ fűszerkeverékkel ízesítettem. Persze itt is használhatsz sót, borsot és fokhagymát. Enyhén sótlanra szoktam készíteni, mert a végén adok hozzá szójaszószt, ami nagyon sós.
Egy nagy serpenyőbe, vagy wokba borítottam az összes elemet, és nagy lángon összepirítottam őket. A végén szójaszósszal meglocsoltam. Ekkor még egy utolsó kóstolás történt, hogy elég sós-e, és már ment is a tányérokba.
Mindig van itthon pirított szezámmag, azzal még megszórtam egy kicsit. Hidd el, nem rontja el!
A látvány önmagáért beszél: hihetetlenül finom, különleges, és még a fogyókúrába is belefér! 🙂
Ha tetszett ez az étel és szeretnéd a többi alacsony kalóriatartalmú receptet is megnézni, akkor a következő gomb megnyomásával elérheted őket.
Ha inkább a csirkés, vagy a garnélás verziót próbálnád ki, akkor a következő gomb megnyomásával azokat is elolvashatod.
Már csak annyi dolgod van, hogy egy szép tányérra kitálald ezt a csodát és jóízűen elfogyaszd.
Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!
SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! 😉