Reggeli, ebéd, vagy vacsora, imádjuk a sajtot, bármikor és bárhogyan. Most „kivételesen” rántva készítettük el. Persze lájtosabb lett volna roston sütve, és a köret is lehetett volna valami alacsonyabb kalóriatartalmú zöldség, de időnként megengedhetjük magunknak ezt is. Viszont az édesburgonyát nem olajsütőben készítettem, hanem tepsiben a sütőben.
Ajánlom a kovászos uborkát hozzá. Azért jobb a többi savanyúságnál, mert nincs benne cukor, így gyakorlatilag nem több a kalóriatartalma, mint a friss uborkának, ami kb. 24kcal/10dkg. Emellett rengeteg élőflórát tartalmaz, ami jót tesz a szervezetnek. Persze a legtöbben tartárral ennék, de az nagyon nem fogyókúrás. Esetleg, egy tartárra hasonlítóan felízesített tejfölt tudok még elképzelni mártogatósnak.
Az édesburgonyát megtisztítottam, majd hasábokra vágtam. Befűszereztem MINDENREJÓ fűszerkeverékkel, ami helyett használhatsz sót és fokhagyma granulátumot. Kevés kókuszzsírral kevertem össze, majd a 250C°-ra előmelegített hőlégkeveréses sütőbe toltam. KB. 20-25 perc alatt készre sült. Persze nem lett olyan roppanós, mint az olajsütős változat, de így egészségesebb. …és így is nagyon finom!
A rántott sajttal nincs semmi extra. Liszt-tojás-prézli-tojás-prézli. Szoktam tenni egy kis tejet a tojáshoz, így nem lesz annyira kemény a panír.
A sajtot most hasábokra vágtuk, de lehet szelet vagy háromszög is. Mindenkinek saját ízlése szerint.
A 180C°-os olajsütőben kb. 1perc alatt megsül. Legkésőbb akkor kell kivenni, ha feljön az olaj tetejére és puffadni kezd.
Ha tetszett ez az étel és szeretnéd a többi alacsony kalóriatartalmú receptet is megnézni, akkor a következő gomb megnyomásával elérheted őket.
Ha inkább a rostonsült változatot szeretnéd elkészíteni, akkor azt is elérheted az azt követő gombra kattintva.
Már csak annyi dolgod van, hogy egy szép tányérra kitálald ezt a csodát és jóízűen elfogyaszd.
Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!
SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! 😉