A fogyókúra nem jelenti azt, hogy kizárólag csirkemellet vagy pulykát lehet enni. A sertéscomb éppen olyan jó. Igaz kicsit magasabb a kalóriatartalma, de ha zöldségkörettel eszed nem fog semmi problémát okozni. Így változatosssá teheted a táplálkozásod. A sertéshúsban is sok fehérje van, ami építi az izmaid és még több vas, mint a fehér húsokban. Mindig többet készítek belőle, mert reggelire vagy vacsorára is nagyszerű. Sokkal jobb, mint egy bolti felvágott! 🙂
Most zöldborsóval készítettem, de bármilyen alacsony kalóriatartalmú zöldség jól illik hozzá. Próbálkozz bátran mindig más és más körettel. A receptek között rengeteg köret ötlet van.
A sertéscombot ujjnyi vastag szeletekre vágtam, a rostokra merőlegesen. (Ha még puhábbra szeretnéd, kicsit klopfold meg.) MINDENREJÓ fűszerkeverékkel fűszereztem 20g/kg mennyiségben. (Ennek hiányában használhatsz 15g sót, és csapott kávéskanálnyi borsot.) Adtam még hozzá 1 teáskanál fokhagyma granulátumot és 5dkg mustárt. A fűszereket jól belemasszíroztam, majd olvasztott zsírral meglocsoltam és tepsibe sorakoztattam a szeleteket.
Alufóliával takartam be a tepsit, úgy hogy a fényes fele legyen befelé, majd 250C°-ra előmelegített sütőben sütöttem másfél órát.
Ezután levettem a fóliát és még 10 percig pirítottam hőlégkeveréssel. Amikor elkészült visszatakartam a fóliával, hogy ne száradjon ki.
Az angolos zöldborsó elkészítése fantasztikusan egyszerű. Fejenként 20-25dkg zöldborsót megfőzök enyhén sós vízben. Ez kb. 15 perc. Ha már megpuhult leszűröm, majd a még forró borsóra 1 teáskanál vajat teszek, amit elkeverek benne. Így szép fényes, krém puha borsót kapok. Meglátod nagyon-nagyon finom!
Ha tetszett ez az étel és szeretnéd a többi alacsony kalóriatartalmú receptet is megnézni, akkor a következő gomb megnyomásával elérheted őket.
Már csak annyi dolgod van, hogy egy szép tányérra kitálald ezt a csodát és jóízűen elfogyaszd.
Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!
SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! 😉