Ugyan sok idő mire elkészül, de nem kell megijedni tőle. Az előkészület nem több 10 percnél, majd következik 2,5 óra sütési idő, ami alatt bármit csinálhatunk. Például lehet sportolni is! 🙂
A párolt-tört brokkoli csodálatos körete ennek a fantasztikusan ízletes sültnek. Kalóriatartalma alacsony, ezért nagyszerű a kicsit magasabb energiatartalmú sertéscombhoz. Szénhidrátot egyik összetevő sem tartalmaz, így messzemenően támogatja a fogyókúrát. Akár fogyni, akár izmosodni szeretnél, ez az étel mindenben támogatni fog téged. Megfelel a paleo, a keto és a low-carb táplálkozásnak is.
… ja, és finom is! 🙂
Itt volt ez a két szép nagy és ízesítetlen FRÉDI SZELET, cakkumpakk 2,6kg. Ritkán készítünk egy adag ételt, jó ha marad vacsorára vagy reggelire. Szóval ízesítettem 20g/kg MINDENREJÓ fűszerkeverékkel, (ennek hiányában 15g/kg só, kevés bors is megteszi). Adtam hozzá kilónként még 1 teáskanál fokhagyma granulátumot, 1 evőkanál mustárt és 1 nagy csipet őrölt babérlevelet.
Kizsírozott tepsibe fektettem őket, 1dl vizet öntöttem köréjük. Alufóliával alaposan befóliáztam a tepsit, a fényes oldalával befelé, majd a 250C°-ra előmelegített sütőbe toltam.
Tudom, most azt gondolod, hogy ez túl sok, és hogy meg fog égni, de nyugi, semmi baja nem lesz. Ezen a hőmérsékleten sütöttem 2,5 , azaz két és fél órán keresztül. Na, most borultak ki néhányan. Nem, nem fog megégni! (Ha jó alaposan rányomogattad a fóliát a tepsire.)
Amikor letelt az idő, levettem a fóliát, a husit meglocsolgattam a szaftjával, és még további 10-15 percig pirítottam hőlégkeveréssel. Miután elérte a kívánt színt, kivettem a sütőből, újra meglocsolgattam, és visszatettem rá a fóliát tálalásig, hogy ne száradjon ki.
KB: ennyi. Vajpuha, szálasra tépkedhető csodálatosan finom, meg mindenis! 🙂
Hogy miért párolt-tört? Mert amikor angolosan készül főzve majd vajazva, akkor akárhogy csepegtetem le vizes marad. Picit víz ízű és az állaga olyan töttyedten krémesen rémes. DE! Ha párolod, elfő belőle a felesleges víz, fantasztikus állagú és ízű lesz.
Szóval, adagonként kb. 25-30dkg fagyasztott vagy friss brokkolit párolunk teáskanálnyi (0,5dkg) zsiradékon 2-3g sóval, pici borssal és fokhagymával (lehet granulátum), vagy használhatunk MINDENREJÓ fűszerkeveréket 3-4g/adag mennyiségben.
A párolás azt jelenti, hogy a fagyasztott brokkoliból kiolvadó vízen és a hozzáadott zsiradékon hőkezeljük. Tehát plussz folyadékot nem adunk hozzá. Ha már nincs alatta víz és puha a szára is, akkor jöhet a burgonyanyomó, vagy bármi amivel össze lehet törni. Van, hogy csak egy villával alaposan összekeverem, akkor nagy darabok is maradnak benne, de akár még botmixerelni is lehet egészen krémes pürévé. Mindenki tegye kívánsága szerint.
Ha tetszett ez az étel és szeretnéd a többi alacsony kalóriatartalmú receptet is megnézni, akkor a következő gomb megnyomásával elérheted őket.