Akár reggeli, akár vacsora, de még ebédre sem utolsó a cukkinis-tökmagos csirkepogácsa. Friss salátával, egy adag fokhagymás tejföllel és  egy-két szelet pirított teljeskiőrlésű tönkölykenyérrel. Ebédre pirítós helyett lehet készíteni hozzá párolt barnarizst, kölest, vagy bármi más teljes értékű gabonát, a lényeg, hogy lassú felszívódású legyen.

Csirkecombfiléből még szaftosabb, de akkor hozzá kell számolni minden 10dkg húsra plussz 50kcal-t. Nem akkora nagy vétek ez, el kell döntened bele fér-e a kalóriabeviteledbe, illetve, hogy mennyire vagy eltökélt „fogyástanilag”. 🙂

A legegyszerűbben aprítógéppel lehet a husit elkészíteni. Ha nincs, akkor darálva is jó, csak alaposan össze kell gyúrni. Ha daráló sincs, akkor keress a boltban darált csirkét. Nem lehetetlen.

Tehát a csirkemellfilét tegyük az aprítógépbe (ha előtte nagyobb darabokra vágjuk az nem baj), adjunk hozzá egy kis hagymát, majd 20g/kg MINDENREJÓ fűszerkeveréket (vagy 15g sót, pici borsot, paprikát és fokhagymát) és még plusszba egy teáskanál fokhagyma granulátumot.

Reszelj nagylyukú reszelőn cukkinit. Nem kell sok, elég adagonként egy evőkanálnyi. Keverd hozzá a csirkepéphez egy teáskanálnyi tökmaggal együtt. A húshoz picit több fűszert szoktam tenni a padlizsán miatt. Lemérem és előre a húshoz hozzászámolom.

Adagonként 15-18dkg-ot szoktam csinálni (a testsúlyunkhoz képest), majd két fólia között lapítom ki. Picit nedvesítsd meg a fóliát, hogy könnyen lejöjjön róla a husi. Ha nincs hamburger nyomód, bármilyen lapos „izé” jó. Mondjuk egy edény alja.

Egy serpenyőt hevíts fel a tűzhelyen. Ha már jó forró kend meg zsiradékkal és óvatosan helyezd bele a húspogácsákat.

Valahogy így kellene kinéznie mindkét oldalról, amikor elkészül. Kb. 2×2-3 perc.

A salihoz összevágtam mindenféle friss zöldséget. Salátát, uborkát, paradicsomot és hagymát, most szeleteltem bele kevés lila káposztát is. Megszórtam egy kis oregánóval és csepegtettem rá olíva olajat, de ezek nem kötelezőek, csak ha szereted őket. A kalóriába bele kell számolni az ilyen plusz zsiradékokat is, de szerintem az olíva olaj megéri, mert nagyon egészséges. Persze nem kell, hogy tocsogjon, csak módjával. 🙂

A fokhagymás tejfölhöz fejenként 2-3 evőkanál tejfölbe egy-egy nagy csipet sót és kávéskanálnyi fokhagymát/fokhagyma granulátumot keverj.

Ha elégedett vagy ezzel a húspogácsa recepttel, találsz még hasonlókat az oldalon. Próbáld ki mind, nem fogod megbánni. Nem csak ebédre, reggelire vagy vacsorára is kiváló. Finom és hamar elkészül, max. fél óra.

Már csak annyi dolgod van, hogy egy szép tányérra kitálald ezt a csodát és jóízűen elfogyaszd.

Kívánom, hogy mihamarabb elérd a célod!

SEGÍTEK NEKED LEFOGYNI! 😉